BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  GÜNCEL

O ayakkabıların sırrını açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, şimdi 5 katlı apartman olan o ayakkabılı evine yerleşecek. Ayakkabıların sırrı ise 5 yıl sonra ortaya çıktı.

Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, kapısında ayakkabılarla görüntülenen ancak şimdi 5 katlı apartman olan Ankara'daki o evine yerleşecek. Yılmaz, dış kapı önündeki o ayakkabıların sırrını ise 5 yıl sonra açıkladı.

Merkez Baknası Başkanı Durmuş Yılmaz veda turlarına başladı. Dün gazetecilerle vedalaşan Yılaz, yeni yaşantısı ile ilgili inlginç bilgiler verdi. Durmuş Yılmaz, 5 yıl önce taşındığı iki katlı evi yerine, aynı yerde yaptırdığı 5 katlı apartmana dönecek. Yılmaz, 18 Nisan'dan sonra apartmanda 2 kızı ve oğlu ile oturacağı öğrenildi.

AYAKKABILARIN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Yılmaz, basın mensuplarıyla sohbeti sırasında ilginç bir bilgiyi de paylaştı. Gazetecilerin sorusu üzerine Yılmaz, 5 yıl önce kapının önünde görüntülen ayakkabıların, burs verdiği öğrencilere ait olduğunu belirterek, "O öğrenciler şimdi eğitimlerini tamamlayarak biri hakim, bir savcı ve diğeri de maliyeci oldu" dedi.

"23 YILDIR ÇOCUKLARIMLA KAHVALTI YAPMADIM"

Yılmaz, Merkez Bankası'nın başına atanacak isim konusunda kendisiyle bir görüşme yapılmadığını belirterek, 18 nisan tarihinde 17:30 itibariyle görevini bırakacağını, buna ençok eşi Duriye Hanım'ın sevineceğini ifade ederek, "23 yıldır çocuklarmla birlikte kahvaltı yapamamıştım" dedi.

"5 BİNLİRA MAAŞ ALACAKTIM"

Yılmaz, Merkez Baknası Vakfı'ndan alacağı maaş konusundaki tartışmaları da değerlendirerek "Vergi sıkıntısı yaşanmasaydı, vakıftan 5 bin lira civarında bir maaş alacaktım" dedi.

Yılmaz, görev süresinin dolması nedeniyle kendisine iş teklifi yapılıp yapılmadığına ilişkin sorulara önce "Hiç bir yerden teklif almadım" derken, ısrarlı sorular üzerine "Bir vakif üniversitsinden teklifi aldım" itirafında bulundu.