BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  GÜNCEL

O avukat son duruşmada "Ya ölürüm ya öldürürüm" demiş!

Ergenekon davası kapsamında 'yargıyı etkileme' suçundan tutuklu kalan Avukat Kudbettin Kaya'nın Bakırköy'de uzi ile öldürülmesinin ardından çok çarpıcı ayrıntılar çıkmaya başladı. Kaya son duruşmada yaşanacakları haber vermiş.

Abone ol

Ergenekon davası kapsamında Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ile birlikte ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla tutuklu yargılanan Avukat Kudbettin Kaya, dün gece Bakırköy'deki bir balıkçıda ailesinin yanında 'uzi' marka suikast silahıyla öldürülmüştü. Cinayetin arkasından çok kirli bir uyuşturucu hesaplaşması çıktı. İranlı uyuşturucu tacirinin avukatı da olan Kudbettin Kaya, son duruşmada "Sonraki duruşmada burada olmayabilirim. Ya birini öldürürüm ya da beni öldürürler" demiş.

SALDIRININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Yeni Asır'ın haberine göre; Avukat Kudbettin Kaya, önceki akşam arkadaşları ve ailesi ile gittiği Yeşiköy Balıkçılar Çarşısı'nda, yanına gülerek yaklaşan saldırganın hedefi oldu. Kaya, 5-6 kez ateşlenen Uzi marka silahtan çıkan kurşunlarla oturduğu sandalyede öldü. 2 müşteri de olay anında cam parçalarından yaralandı. Kimliği belirsiz saldırgan, silahı Gazi Evrenos Caddesi üzerinde yola atarak kayıplara karıştı. Polis, saldırganın kimliğini tespit etmek ve yakalamak için balıkçının kamera görüntülerini incelemeye aldı.

GİZLİ TANIK 'TERAZİ'NİN iFADESİNDE NE DEMİŞTİ?

Habertürk'ün haberine göre Ergenekon operasyonlarının yapıldığı dönemde uyuşturucu davasından cezaevinde bulunan İranlı Naci Şerifi Zindaşti, 'Terazi' adıyla gizli tanıklık yapmış ve verdiği ifadesinde Avukat Kudbettin Kaya'nın uyuşturucu baronlarını cezaevinden kurtarmak için yargıyı etkilediğini söylemişti.

KIZI VE YEĞENİ İNFAZ EDİLMİŞTİ

Kudbettin Kaya, Zindaşti'nin verdiği ifadeyle tutuklanmıştı. Kaya, son olarak 2014'te Yunanistan'da ele geçirilen 2 ton 100 kilogram uyuşturucu hesaplaşması sonucu Zindaşti'nin kızı ve yeğeninin öldürülmesi talimatını verdiği iddia edilen Orhan Ünğan'ın avukatlığını yapıyordu. ABD ve Yunanistan polisinin ortak gerçekleştirdiği operasyonda, Orhan Ünğan'ın 2 adamı tutuklandı. Uyuşturucunun sahiplerinden olduğu iddia edilen Unğan'm, uyuşturucunun yakalanmasından sorumlu tuttuğu iranlı Zindaşti'nin ölüm emrini verdiği iddia edilmişti.

İranlı Naci Şerifi Zindaşti'nin (solda) kızı ve yeğeni lüks bir aracın içinde öldürülmüştü.

UYUŞTURUCU TACİRİNİN AVUKATLIĞINI YAPIYORDU

Zindaşti'nin lüks cipine 26 Eylül 2014'te Büyükçekmece'de düzenlenen silahlı saldırıda, kızı Arzu Sharifi Zindaşti ve otomobili kullanan yeğeni Devrim Öztunç olay yerinde öldü. Bu olayın ardından cinayeti işledikleri iddia edilen 2 tetikçi de bir süre sonra Küçükçekmece'de infaz edildi. Cinayet talimatını verdiği iddia edilen Orhan Ünğan, 25 Ağustos 2015'te Hollanda Amsterdam'da Sırbistan makamlarınca verilen Mert Pepic kimliğiyle yakalandı. Türkiye'ye iade edilen Ünğan'ın avukatlığını ise Kudbettin Kaya yapıyordu.

'ÖLDÜRÜLEBİLİRİM YA DA ÖLDÜREBİLİRİM'

Avukat Kaya, "Bu dava basit bir cinayet davası değil. Başka hesapların görüldüğü bir dava. Soruşturmayı yürüten bir kısım emniyet mensupları görevden alınmıştır. Bir kısmı FETO örgütü üyesi olmak iddiasıyla ihraç edilmişlerdir. Ben bir sonraki oturumda bulunmayabilirim, zira benim öldürülme riskim vardır veya ben nefsi müdafaa kapsamında birilerini öldürmek zorunda kalabilirim. O nedenle duruşmaya gelemeyebilirim" demişti. Olay ardından hare-kete geçen polis saldırganın peşine düştü. Cinayetin uyuşturucu mafyası ile ilgili bir bağlantısı olup olmadığı ise araştırıyor.