BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,71
HABER /  GÜNCEL

Tarsus'taki gizemli evin sırrı çözüldü! Ne var?

TARSUS'taki gizemli evde yapılan kazı Türkiye'nin gündeminde. Peki Mersin Tarsus'taki o evde ne var? Özel harekat polisleri gözetiminde gerçekleştirilen esrarengiz kazının sırrı çözüldü. Gizemli evde, Roma dönemine ait bir yer altı şehrine giden kapının bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir evde özel harekat polisleri gözetiminde gerçekleştirilen esrarengiz kazının sırrı çözüldü. Mersin'in Tarsus ilçesindeki o evde, Roma dönemine ait bir yer altı şehrine giden kapının bulunduğu ortaya çıktı.

82 Evler Mahallesi'nde, birçok evin duvarlarının çatlamasına neden olan ve giriş-çıkışlara izin verilmeyen kazı alanında sondaj çalışması yapıldığı görülürken, kazı yapılan evden yeni görüntüler ortaya çıkmıştı. Özel harekat polisleri gözetiminde 1 yıldır yapılan esrarengiz kazıdaki tünel ve kurulan iskele cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti.

ROMA DÖNEMİNE AİT YER ALTI ŞEHRİNE AÇILAN KAPI O EVDE!

A Haber İstihbarat Şefi Kubilay Gürbek, Mersin'in Tarsus ilçesinde gerçekleştirilen esrarengiz kazıyla ilgili, "Tarsus'un bir özelliği var, M.Ö 300 yıl öncesine dayanan bir tarihi var. Herkes bu bölgede bir imparatorluk kurmuş. Yer altı şehirleri oluşmuş. Her imparatorlukta kurulmuş olan gizli yer altı şehirlerinin olduğu bir bölge. Tarsus'un altında gizli yer altı şehirleri var. Meşhur Kırmızı ev, Roma dönemine ait olan bir yer altı şehrine açılan kapının bulunduğu ev" dedi.

Tarsus'daki gizemli kazıya Vatikan'dan açıklama geldi

A Haber İstihbara Şefi esrarengiz kazı ile ilgili tüm sır perdesini aralayan açıklamayı yaptı. İşte Kubilay Gürbek'in o açıklaması:

CİNAYETE KURBAN GİDEN POLİS DEFİNECİLERLE ORTAK ÇALIŞMIŞ!

Tarihi yer altı şehrinin dışına açılan kapı bu evin içinde. Bu evin bir avlusu var. Avlu 4 yerden kazılmış. Bu evde bir arkeolojik kazı var. Devlet define arıyor. Bu konu mahsus böyle açıklanıyor. Burada bir algı var. Bu kazıyı Mersin Müzeler Müdürlüğü yapıyor. Bu işin en başına gelirsek, defineciler bir harita buluyor. Bu evi tespit ediyorlar ve yer altı şehrine açılan kapının bu evin altında olduğunu tespit ediyorlar. Bu definelere ulaşmak için kazılar yapıyorlar. Cinayete kurban giden polis memuru Mithat Erdal bu definecilerle ortak çalışıyor. Tarsus eski ilçe emniyet müdürü Yaşar Aksoy ise bütün bunları biliyor. Ayrıca FETÖ'den cezaevine girmiş bir isim.

Tarsus'taki gizemli kazıda şok iddia koordinatlar Vatikan'dan