BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sıra bürokrasiye mi geldi! Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama

AK Parti'de il başkanları ve belediye başkanlarından sonra sıra bürokrasiye mi geldi. Bu soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "657’nin tepeden tırnağa değiştirilmesiyle mümkün olabilir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bürokraside köklü değiim için mecliste anayasal çoğunluk gerektiğini belirterek, "Temenni ederim ki parlamentoda anayasa değişikliğini yapacak güce sahip oluruz. O vakit bu yönde gerekli adımları atabiliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası dönüş yolunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

- Siz AK Parti Genel Başkanı olarak, teşkilattaki metal yorgunluğu gerekçesiyle bazı değişiklikler yaptınız. Bürokrasi konusunda da ciddi şikayetler var, bu noktada da bir takım adımlar atmayı düşünüyor musunuz?

"SADECE BİR YERDEN ALIP BİR YERE KOYABİLİRSİNİZ"
Bürokrasiye dediğiniz türden bir çeki düzen verebilmek, 657 (Devlet Memurları Kanunu) ile bağlantılı bir konudur. Bu 657 var olduğu sürece, siz bürokraside arzu edilen türden köklü düzenlemeler yapamazsınız. Sadece birini bir yerden alır başka bir yere koyabilirsiniz. O da köklü bir düzenleme anlamına gelmez. Gerçek manada bir düzenleme, 657’nin tepeden tırnağa değiştirilmesiyle mümkün olabilir. O da tabii ki anayasa değişikliği yetkisi yapabilecek güçte olmakla mümkündür... Temenni ederim ki parlamentoda anayasa değişikliğini yapacak güce sahip oluruz. O vakit bu yönde gerekli adımları atabiliriz.