BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Nymphomaniac'tan tehlikeli filmler var

Lars van Trier'in 'Nymphomaniac' filmi Türkiye'de gösterime girmeyecek. Yunus Günçe, Twitter'dan ''Recep İvedik'in çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum'' tweetini attı.

Abone ol

Genellikle tartışmalı filmlere imza atan Lars van Trier'in 'Nymphomaniac' filmi Türkiye'de gösterime girmeyecek. Konu hakkında genç oyuncu Yunus Günçe, Twitter'dan ''Recep İvedik'in çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum'' tweetini attı.

Alt kurulun kararsız kalması üzerine toplanan üst kurul şu saatlerde filmi izledi. Oy çokluğuyla filmin gösterime girmemesine karar verildi.

Filmin + 18 ibaresiyle gösterime girmesi bekleniyordu.

İŞTE FİLMİN TÜRKİYE SERÜVENİ

Türkiye 'de geçen hafta sona eren !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nde Trier'in kendisi tarafından sansürlenmiş versiyonuyla gösterilen 'Nymphomaniac'ın ilk bölümü 14 Mart, ikinci bölümü ise 21 Mart'ta vizyona girmesi planlanıyordu.

'İtiraf' adıyla vizyona girecek olan yapım, 50'li yaşlarının başındaki bir kadının çocukluğundan itibaren erkeklerle olan ilişkilerini anlatıyor. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe gibi oyuncuların rol aldığı film , geçen ay Berlin Film Festivali'nde sansürsüz olarak gösterilmiş ve eleştirmenlerden övgüler almıştı.

Yunus Günçe'nin tweetleri:

screen-shot-2014-03-04-at-9.01.49-am.png