BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'de öldürülen sivil için açıklama!

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Nusaybin'de kapısının tarandığı görülen 54 yaşındaki Ahmet Sönmez’in patlayıcı parçaları nedeniyle öldüğünü iddia etti.

Abone ol

Ahmet Sönmez bugün Fırat mahallesindeki evinin kapısının önünde vurularak hayatını kaybetti. Başı ve boynundan vurulan Sönmez’in kapısında kafa hizasında birçok kurşun izi olduğu görülmüştü.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Mardin Valiliği, “Fırat Mahallesi Şafak Sokak No:23 sayılı ikametinin önünde ölü olarak bulunan bir şahıs yakınları tarafından Nusaybin Devlet Hastanesine intikal ettirilmiş, şahsın otopsi incelemeleri neticesinde boynundan almış olduğu patlayıcı parçalarının isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Ancak Valilik açıklamasında patlayıcının kim tarafından konulduğu, sokakta çatışma olup olmadığı ve kapıdaki kurşun izlerine dair bir bilgi verilmedi.

Dicle Haber Ajansı ise Sönmez’in polis ve özel harekat timlerinin Fırat Mahallesi’ne yönelik ağır silahların da kullanıldığı saldırıda hayatını kaybettiğini yazmıştı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteler ise Sönmez’in PKK tarafından öldürüldüğü iddia etmişti.