BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL

Nurettin Demirtaş kimdir? Selahattin Demirtaşın PKK'lı kardeşi

Selahattin Demirtaş'ın PKK'daki ağabeyi Nurettin Demirtaş askerliğe elverişsiz raporu ile gündeme gelmişti. Selahattin Demirtaş kardeşinin Erbil'de olduğunu söylemişti ama o PKK'da çıkmıştı.

Abone ol

PKK’ya üye olmak suçundan geçmişte 11 yıl 6 ay hapis yatan Nurettin Demirtaş 48 yaşında. Nurettin Demirtaş, cezasını çektikten sonra DTP’ye genel başkan olmuştu. O dönemde Nurettin Demirtaş albış olduğu “askerliğe elverişsiz raporu” ile gündeme gelmişti. Askerlikten muaf tutulan Nurettin Demirtaş 8 Kasım 2007'de DKP’nin Genel Başkanlığı’na seçilmişti.

Nurettin Demirtaş'ın  askerlikten muafı ile ilgili raporun sahte olduğu mahkemece iddia edilip, hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Almanya’ya yaptığı bir geziden sonra 17 Aralık 2007'de Türkiye’ye dönen Nurettin Demirtaş, gözaltına alındı ve tutuklandı.

Bir yıl hapis cezasına çarptırılan Nurettin Demirtaş, tahliye edilince askere alındı.  Safranbolu ile Artova ilçelerinde askerliğini yapan Nurettin Demirtaş, DTP kapatılınca Erbil'e kaçtı. Nurettin Demirtaş sonrasında ise Kandil'e çıkıp PKK'nın dağ kadrosuna dahil oldu.

Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı abisi Nurettin Demirtaş'a bakın!