BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nuray Mert çok acayip kovuldu

Medya dünyası böyle bir kovulma olayına ilk kez tanık oluyor. Milliyet yazıyı bassa yola devam edeceklerdi, basmadı Mert'i kovmuş oldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL)  - Medyada sıradışı bir kovulma vakası yaşanıyor. Nuray Mert yaptığı son açıklamada bugün için bir yazı yolladığını Milliyet'e, yazı çıkarsa gazete ile yola devam edeceğini, çıkmazsa Milliyet'in bir açıklama yapması gerektiğini söylemişti. Ve o yazı çıkmadı.

Medya dünyasında Nuray Mert belirsizliği 1 hafta sürdü. Bugün kovulma olayı kesinleşti. Milliyet, Mert'in gönderdiği yazıyı basmayarak, yazarı ile yollarını ayırmış olduğunu "köşe boşaltarak" ilan etmiş oldu.

Hürriyet ve Radikal gazetelerinden kendi talebiyle ayrılan ve Milliyet'e transfer olan Nuray Mert son yazısını geçen hafta pazar günü yazmıştı.

Yazısının sonundaki "Yıllık iznimin bir bölümünü kullandığımdan yazılarıma kısa bir süre ara veriyorum" notu kocaman bir belirsizlik doğurmuştu. Kulislere Nuray Mert'in yazdığı son yazı nedeniyle gazetesiyle gerilim yaşadığı bu nedenle süresiz izne çıktığı bilgisi yayıydı.

YAYINLANSA DEVAM EDİYOR, YAYINLANMAZSA KOVULMUŞ OLACAKTI

Mert ise cuma günü yaptığı açıklamada bu pazar gününü kastederek bir yazı kaleme aldığını ve o yazıyı Milliyet'e yollayacağını söylemişti. Yazı Milliyet'te yayınlansaydı, Nuray Mert ile gazetenin ilişkisi devam ediyor olacaktı. Ama Mert'in yazısı gazeteye konulmadı. Milliyet, Nuray Mert'i yazısını basmayarak resmen kovmuş oldu.

Şimdi Mert'in "basılmayacak" kadar sakıncalı nasıl bir yazı kaleme almış olduğu merak konusu. Elbette Milliyet'ten de bir açıklama bekleniyor.


LİG TV'YE 150 BİN LİRA MAAŞLA YORUMCU OLAN HAKAN
ŞÜKÜR'E İNCE MESAJ
[PAGE]
ARINÇ'TAN HAKAN ŞÜKÜR'E İNCE MESAJ

GAZETECİLER.COM - Hakan Şükür'ün LİG TV'ye yorumcu olması bilindiği gibi etik anlamda tartışma başlatmıştı.

Son olarak da Şükür'ün Meclis'teki oylamalara katılmaması eleştiri konusu olmuştu.

Hükümet kanadından Hakan Şükür'ün yorumculuğuna dair Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ten ilk kez bir yorum geldi.

İnce mesajlarla yüklü yorumda Arınç, "Yasak olmamasına rağmen, 'Etik açıdan veya siyasi açıdan bu yapılmalı mı?' derseniz, bu kişiye bağlı bir davranış olur. Mesela ben aynı durumda olsaydım, böyle bir şeyi yapmak istemezdim. Ama yasada kısıtlayıcı bir hüküm yok" dedi.


LİG TV yorumculuğunu hobi olarak yaptığını söyleyen Hakan Şükür'ün kanaldan aldığı para, milletvekili maaşını 13'e katlıyor. LİG TV, Şükür'e aylık 150 bin lira ödeme yapıyor.

Hakan Şükür eleştiriler üzerine "En iyi bildiğim işi hobi olarak, zevk olarak yapıyorum. Başka bir ticari kaynağım yok" demişti.


NAZLI ILICAK ERGENEKON'UN 1 NUMARASINI AÇIKLADI...
KİM Mİ?

[PAGE]ERGENEKON'UN 1 NUMARASI KİM?

GAZETECİLER.COM - Antalya'da "Her Taşın Altında 'The Cemaat' mi Var?" kitabına ilişkin söyleşiye katılan gazeteci Nazlı Ilıcak, Ergenekon'un bir numarası olarak Genelkurmay başkanlarını gösterirken, işin ucunun Yaşar Büyükanıt'a ulaşacağını ve oradan kurtulamayacağını söyledi. 

Antalya'da bu yıl ilki düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı kapsamında, Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (AKDİM) konuğu olarak, "Her Taşın Altında 'The Cemaat' mi Var?" isimli kitabın yazarı gazeteci Nazlı Ilıcak, Talya Convention Center'da söyleşiye katıldı.

Bu kitabı yazma nedeni olarak Ergenekon davasına ilişkin hep Gülen cemaatinin hedef alındığını gösteren Nazlı Ilıcak, katılımcıların sorularını yanıtladı.

"Gülen dönerse provakasyonlar olabilir"

Fethullah Gülen'in geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Nazlı Ilıcak, Ergenekon ve benzer olayları kastederek şunları söyledi:

"Kendi morali de çok bozulabilir. Devamlı hedefte. Bu yüzden dönmediğini düşünüyorum. Çok daha büyük provakasyonlar tertip edebilirler."

Hala Ergenekon tertibinin gücünün diri olduğunu düşündüğünü ve MİT olayına ilişkin de şüphelerinin olduğunu dile getiren Ilıcak, gelmesini çok arzu ettiğini söyledi.

Bir numara Genelkurmay başkanları

Ergenekon davasının üç yıldır sürdüğünü ve aslında çok uzun süre olmadığını belirten Ilıcak, önümüzdeki üç yıl içinde Ergenekon davasının sonuçlanacağını belirtti.

Ergenekon'un bir numarasının sorulduğu Ilıcak, "Değişen Genelkurmay başkanları gibi geliyor bana" diye cevap verdi.

Ilıcak, buna neden olarak da Genelkurmay başkanlarının darbe geleneğinden gelerek birbirlerine aktardığını ve bir kinin hayatı ile sınırlı olmayan kurumsallaşmış bir yapı olduğunu ileri sürdü.

"İşin ucu Büyükanıt'a ulaşacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la 27 Nisan e-muhtırası sonrasında Dolmabahçe Sarayı'nda yaptığı görüşmeye ilişkin korku ve tehdit olabileceği yönünde soru yöneltilen Nazlı Ilıcak, Dolmabahçe konuşmasından bir şey olmaz gibi geldiğini söyledi.

Burada tehditvari değil, "Bunlar senin arkadan da iş çeviriyorlar. Seni de fişliyorlar, seni de dinliyorlar, senin aleyhinde de propaganda yapıyorlar, sen kime dayanarak bu bildirileri yazıyorsun. Senin de arkan boş, senin de kuyunu kazıyorlar" biçiminde de bir uyarı olmuş olabileceğini söyledi.

Ilıcak, işin ucunun Yaşar Büyükanıt'a da ulaşacağını belirterek, "O zaten oradan kurtulamayacak" dedi.

BU FİLMİ İTALYANLAR ÇOK MERAK EDİYOR...
CEM YILMAZ'I DA...

[PAGE]

CEM YILMAZ BU KEZ ÇOK FARKLI

GAZETECİLER.COM- 9. filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan yönetmen Ferzan Özpetek, yeni filmine dair ilk ipuçlarını verdi.

Özpetek, Türkçe ismi 'Şahane Misafir' olarak belirlenen son filmi 'Magnifica Presenza'da daha önce hiç denemediği bir şey yaptığını söyledi.

Yeni filminin diğerlerine göre daha farklı olduğunu vurgulayan yönetmen, "Tema olarak değişik bu film. Şimdiye kadar hiç yapmadığım bir şey var bu filmde. İtalyanlar da konuyu merak ediyor ancak biz, bir şekilde saklı tutuyoruz. Bakalım nasıl reaksiyon gösterecek" diye konuştu.

ÇOK ÖVGÜ ALDI

Cem Yılmaz'ın oyunculuğuna da değinen Ferzan Özpetek, "Cem'in oyunculuğu çok övgü aldı. Tabii bu da beni çok mutlu etti" dedi. Özpetek, "Şimdiye kadar hiç karşılaşmadığımız bir Cem Yılmaz olacak filmde. Çok değişik bir rolü var. Tabii bu Margherita Buy için de geçerli, öteki bir kısım oyuncular için de geçerli. Ben oyunculardan çok memnunum, mutluyum" dedi.

Ferzan Özpetek bu filminde de Sezen Aksu'nun şarkılarının yer alacağını dile getirerek, "Aksu'nun film için yaptığı 'Gitmem Daha' isimli çok çok güzel bir şarkı var" dedi.


YALAN DÜNYA'DAKİ "TIK TIK" ŞARKISI "TIK"
REKORU KIRIYOR

[PAGE]TIK TIK REKORU

GAZETECİLER.COM - Yalan Dünya'nın en sevilen karakterleri arasına girmeyi başaran Tülay'ın son bölümde söylediği şarkı "tık" rekoruna gidiyor.

Kanal D'nin büyük ilgi gören Yalan Dünya dizisi karakterleri kadar müzikleri ile de büyük ilgi görüyor. Dizinin son bölümünde Tülay'ın söylediği tık tık şarkısı şimdiden dillere düştü.

Sanal alemde paylaşım ve tık rekoru kıran şarkı, yılın hit parçası olmaya aday...

İşte Tık Tık!