BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Bu klasik bir ilk olacak!

Turing, uluslararası bir klasik otomobil rallisi için harekete geçti. İşte ilk rota

Abone ol

Gelecek yıl ilki yapılacak olan ralli İstanbul'da başlayıp Ankara Çankaya Köşkü'nde sona erecek.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, "uluslararası bir klasik otomobil rallisi" için kolları sıvadı. Gelecek yıl ilki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde gerçekleştirilecek olan rallide, yurtiçi ve yurtdışından alınacak başvurular arasından özel olarak seçilecek 250 klasik otomobil yarışacak.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE BİTECEK

Abdullah Gül'ün İstanbul'dan 1964 model Cadillac'la startını vermesi beklenen ralli 2 etap halinde yapılacak. İstanbul'da Sultanahmet'ten başlayacak olan rallide Çankaya Köşkü'ne ilk giriş yapan yarışı kazanacak.

Konuyu geçen ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptıkları ziyarette gündeme getirdiklerini ifade eden Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Başaran Ulusoy, "Cumhurbaşkanımızın klasik otomobillere merakı olduğunu biliyorduk. Kendisine yaptığımız ziyarette geleneksel hale getirmek istediğimiz bir antika otomobillerin katılacağı yarışmadan bahsettik. O da fikrimizi çok beğenerek projeye sahip çıktı. Rallinin birincisini gelecek yıl yaptıktan sonra geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL BAŞLATACAK

Ralliyi İstanbul'da bizzat Gül'ün kendisinin başlatmak istediğini anlatan Ulusoy, Bolu başta olmak üzere birkaç mola mekânının olacağını, yarış çerçevesinde 3 günde Çankaya Köşkü'ne ulaşmayı düşündüklerini anlattı.

ANTİKA SEÇİMİ İÇİN KOMİTE KURACAKLAR

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile birlikte oluşturacakları komiteyle başvuruları değerlendirip yarışmacıları belirleyeceklerini anlatan Başaran Ulusoy, "Uluslararası bir organizasyon olacak. Üyesi durumunda bulunduğumuz Dünya Otomobil Federasyonu'ndan (FİA) da destek alacağız" diye konuştu.

TARABYA'DA TUR ATMIŞTI

Klasik otomobillere tutkusunu her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, geçen eylül ayında Twitter'daki hesabında arkadaşı Fatih Karamancı'ya ait Cadillac ile yaptığı Tarabya turunun fotoğraflarını yayımlamıştı.