BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan Suriye mesajı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığınca düzenlenen mayıs ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılırken Suriye'de yaşanan sürece ilişkin mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye konusunda yaptığı açıklamada ''Türkiye’nin garantörlüğü Astana sürecinde ortaya çıkmış bir sonuçtur. Ümit ederiz ki bazı çevreler, sahadaki bu oyunu bozmazlar ve Suriye'de bir barışı sağlarız." dedi.

Halk oylaması kampanya sürecinde üstün bir başarı gösteren İl Başkanlığına ve "evet" tercihiyle kentte Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oy alınmasına vesile olanlara teşekkür eden Kurtulmuş, "İnşallah hem Kastamonu hem ülkemiz hem milletimiz için çok hayırlı sonuçlar çıkaracak bu referandumun önümüzü aydınlatmasını temenni ediyorum." dedi.

Anayasa değişikliğinin gereği olarak artık fiilen cumhurbaşkanlarının  herhangi bir partiyle irtibatlı olabileceklerini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle  devam etti:

"21 Mayıs’ta, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, yapılacak  olağanüstü kongreyle AK Parti’nin Genel Başkanı olarak partisiyle irtibatını  kuracak ve yoluna devam edecek. Daha sonra 2019’da üç önemli seçimle karşı  karşıyayız. Önce yerel seçimleri yapacağız. Daha sonra genel seçim ve  cumhurbaşkanı seçimini de aynı gün yapacağız ve böylece milletimizin oyuyla  gerçekleşen anayasa referandumunu uygulayacak yeni sisteme halkın oyuyla geçmiş  olacağız."

''SURİYE'DE BARIŞI SAĞLARIZ''

 Allah’ın izniyle Türkiye’nin çevresindeki Suriye ve Irak başta olmak üzere bütün bu karışıklıklarda da Türkiye, barışı sağlayacak inisiyatifi, elinden gelen bütün gücüyle ortaya koyacaktır. Çatışmasızlık alanlarının ortaya konulması bir günde gündeme gelmiş bir teklif değildir. Hazırlığı yapılarak, Suriye’nin belli bölgelerinde, Rusya ve İran ile birlikte Türkiye’nin garantörlüğü Astana sürecinde ortaya çıkmış bir sonuçtur. Ümit ederiz ki bazı çevreler, sahadaki bu oyunu bozmazlar ve Suriye’de bir barışı sağlarız. Türkiye bundan sonra uluslararası ilişkilerde de daha düzgün daha güçlü, dışarıdan Türkiye’ye karşı yan gözle bakanların da bir şekilde hizaya gelmesiyle ilişkilerini sürdürecektir.