BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Nükleer santral kaynamak üzere!

İki haftadır dünyanın ve Japonya'nın korkulu rüyası haline gelen nükleer santrallerde işler yine kötüye gitmeye başladı

Abone ol

İki gündür dumanların yükseldiği Fukuşima nükleer santralinde, artık yakıtların saklandığı havuzun ısısı kaynama noktasına geldi. Bu son gelişme soğutma çalışmalarını daha da güçleştirecek.

11 Mart'ta yaşanan depremin ardından reaktörleri hasar gören ve bugüne dek soğutma çalışmaları devam eden Fukuşima nükleer santralinin 2 ve 3 numaralı reaktörlerinde iki gündür dumanlar yükseliyor.Bugün gelen bir açıklama hem bu dumanlara açıklık getirdi hem de durumun aciliyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Japonya nükleer güvenli ajansı yetkilisi Hidehiko Nishiyama artık yakıtların saklandığı havuzdaki ısının hızla yükseldiğini ve kaynama noktasına geldiğini açıkladı. Nishiyama'ya göre iki gündür yükselen dumanların nedeni de bu ısı artışı.

Uzmanlar yaşanan ısı artışının aten güçlükle devam eden soğutma çalışmalarına yeni bir güçlük getireceği yorumunu yapıyor.

ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI


Diğer taraftan santralindeki 2 ve 3 numaralı reaktörlerden bugün erklen saatlerde duman çıkması üzerine askıya alınan çalışmalar yeniden başladı.Kyodo Haber Ajansı verdiği haberde, santralin operatörü Tokyo Electric Power'un (Tepco) bir yetkilisi, dumanın çalışmalar için bir engel teşkil etmediğini açıklamasından sonra santrali terk eden teknik elemanların santrale geri döndüğünü belirtti.