BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  EKONOMİ

NTV'de ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez'le ilgili sürpriz gelişme

NTV'den gelen ayrılık haberi şaşırttı. 20 yıldır NTV'de yorumcu ve ekonomi danışmanı olan Mahfi Eğilmez kanaldan ayrıldı. Mahfi Eğilmez'in NTV'den ayrılma sebebinin perde arkası merak ediliyor.

Abone ol

Doğuş Holding’e bağlı NTV televizyonunda yorumcu ve ekonomi danışmanı olarak görev yapan eski Hazine Müsteşarı ve yazar Mahfi Eğilmez 29 Haziran itibarıyla kanaldan ayrıldı. Mahfi Eğilmez ayrılığın sebebine ilişkin bilgi vermezken twitter hesabından mesajı attı:

-NTV'den ayrılmış bulunuyorum. Bütün izleyicilere bugüne kadar gösterdikleri ilgiden ve verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sevgi ve saygılarımla.

20 yıldır NTV'deydi
Kendime Yazılar isimli bir blogu olan Eğilmez, yaklaşık 20 yıldır Doğuş Grubu’nda görevliydi. 1950 yılında İstanbul'da doğan Mahfi Eğilmez, Ankara Üniversitesi İktisat ve Maliye Bölümü mezunu. Gazi Üniversitesi’nde Kamu Maliyesi dalında doktora yapan Mahfi Eğilmez'in yeminli Mali Müşavir unvanı da var.

Ekodiyalog, Servet ile Mahfi ve Geri Sayım gibi ekonomi programlarında değerlendirmelerde bulunan Eğilmez’in Kolay Ekonomi, Makro-Ekonomi, Ekonomide Analiz, Değişim Sürecinde Türkiye gibi çok sayıda kitabı bulunuyor.

Haziran müstaşarı olmuştu
1972 yılından itibaren Maliye Bakanlığı'nda ve Hazine Müsteşarlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan Mahfi Eğilmez, 1997 yılında Hazine Müsteşarlığı'na atanmıştı. Dünya Bankası'nda Türkiye adına Guvernör vekili ve Guvernör olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, 1998 yılında özel sektöre geçiş yapmıştı. Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders veren Mahfi Eğilmez, Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesi görevini de yürütmektedir.

Mahfi Eğilmez NTV'den ayrılık haberini verdiği twitine veda fotoğrafını da koydu:

mahfi eğilmez kimdir ntv veda

Medyada değişim rüzgarı! 
Dün de Posta Gazetesi'nden şaşırtan bir ayrılık haberi gelmişti. 22 yıldır Posta Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni olan Rıfat Ababay istifası vermişti.