BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  DÜNYA

NSU Davasının ikinci duruşması başladı

Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin ırkçı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) tarafından öldürülmesiyle ilgili Münih Eyalet Yüksek Mahk...

Abone ol

Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin ırkçı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) tarafından öldürülmesiyle ilgili Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması, yerel saatle 09.30’da başladı.
İlk 6 Mayıs’ta gerçekleştirilen davanın ikinci duruşmasında, öldürülen Halit Yozgatlı’nın ailesini temsil eden avukat Thomas Bliwier, mahkemenin vakit kaybetmeden doğrudan iddianameyi okuması talebinde bulundu.
Bunun üzerine NSU davasının yargılanan tek sanığı Beate Zschaepe’in avukatı Wolfgang Herr, dava salonunun teknik ve fiziksel olarak, böyle bir dava için yeterli olmadığını öne sürdü. Avukat Herr, iddiasının gerekçelerini açıklamak için söz istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.
Aranın ardından Avukat Herr, mahkeme salonunun, davayı takip eden kişi sayısı açısından yeterli kapasiteye sahip olmadığını ve bu ciddiyette bir davayı kaldıracak büyüklükte olmadığını belirtti. Mahkemenin akreditasyon yönteminde de şeffaf davranmadığını ileri süren Herr, ayrıca kamera sistemi ile mahkemenin herkes tarafından rahatça takip edilebilmesi için yeterli teknik donanımın bulunmadığını söyledi.
Avukat Herr, bu yüzden mahkemenin başka bir salona veya mümkünse başka bir şehre alınması talebiyle, davaya iki gün ara verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, TSİ 14.30’da devam etmek üzere duruşmaya ara verdi.
(iha)