BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  DÜNYA

G.Saray’dan ’özel sporculara’ anlamlı destek

Galatasaray, özel sporcuları barındıran Türkiye Özel Sporcular Derneği’ne anlamlı bir destek geldi.<br/>Galatasaray Spor Kulübü, Uluslararas...

Abone ol

Galatasaray, özel sporcuları barındıran Türkiye Özel Sporcular Derneği’ne anlamlı bir destek geldi.
Galatasaray Spor Kulübü, Uluslararası Özel Olimpiyatlar Organizasyonunun Türkiye’deki akredite ve resmi tek temsilcisi konumunda bulunan Türkiye Özel Sporcular Derneği’ne vereceği desteği bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu. Başkan Ünal Aysal ve TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı’nın katıldığı toplantıda; Başkan Yardımcısı Refik Arkan, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Futbol Teknik İdari Sportif Direktörü Fatih Terim, TÖSSED Başkanı Aydemir Karaer ve TÖSSED Genel Koordinatörü Melih Gürel de yer aldı.
TÖSSED Genel Koordinatörü Melih Gürel’in konuşması ile başlayan toplantı da daha sonra Başkan Ünal Aysal açıklamalarda bulundu.
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, “Hepimizin bildiği üzere ülkemizde spor konusunda son yıllarda çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Sporcu yetiştirme, spor tesislerinin yapılması ve var olanlarının yenilenmesi hususunda çok ciddi mesafeler kaydediyoruz. Bir diğer nokta ise ülkemizde hakları sadece böyle günlerde hatırlanan engelli insanlarımız. Toplumdaki her birey için geçerli olan spor yapma, sosyalleşme hakkı özel çocuklarımız ve gençlerimiz için de geçerli olduğu bilinci ile bugün karşınızdayız. Rahmetle andığımız Sakıp Sabancı bu konuda çok önemli bir ışık yakmıştı. 2000’li yılların başında Sakıp Bey’in katkıları ile Özel Olimpiyatlar Türkiye organizasyonu ivme kazanmış ve günümüzde ise TOSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı ile doruk noktasına çıkmıştır. Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak özel sporcularımıza sadece el uzatmıyoruz, onlara kollarımızı sonuna kadar açıyoruz. Olimpiyatların çok güzel bir mottosu var: ‘Bana kazanma şansı verin. Kazanamasam bile çabamda cesur olmama yardım edin.’ Biz özel sporcularımızın bu çabasında, sonuna kadar yanlarındayız ve onlara her türlü desteği vermeye hazırız. Son olarak bizlere, güzel ve özel çocuklarımızla beraber olma şansını verdiği için TOSSED’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dilek Sabancı
TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı ise “ Öncelikle Galatasaray’ın 19. Şampiyonluğunu kutlayarak söze başlamak istiyorum. Galatasaray spor kulübü, ligdeki başarısıyla birlikte bugün özel sporcularımıza takdir edilecek bir destek vererek, futbol arenasındaki başarısının yanında, üst düzeyde bir sosyal sorumluluk davranışı sergileyerek hepimizi mutlu etti. Eminim ki zihinsel engelli sporcularımız Galatasaray Spor Kulübü’nün desteği ile sosyal hayata daha hızlı adapte olurken, kazanacakları madalyalar ile göğsümüzü kabartmaya devam edecekler. Galatasaray Spor Kulübü’ne derneğimize verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunarım” diye konuştu.
Dilek Sabancı konuşmasının ardından Başkan Ünal Aysal’a bir plaket takdim etti. Basın toplantısı Galatasaray Spor Kulübü ve TÖSSED arasında imzalanan protokolün ardından sporculardan Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop, Göksenin Köksal, Neriman Özsoy’un da katıldığı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Galatasaray Spor Kulübü, TÖSSED’e Metin Oktay Tesislerini açarken, karma sporlar için sporcu desteği, teknik destek ve iletişim desteği verecek.
(İHA)