BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  DÜNYA

Norveç terörden dersler çıkarıyor!

Norveç terörden dersler çıkarıyor!

Abone ol

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, "Dinimiz, etnik kökenimiz, cinsiyetimiz ve sınıfımız ne olursa olsun tek bir toplum olmalıyız" dedi.

Norveç televizyonuna göre, Başbakan Jens Stoltenberg, Oslo Piskoposu Ole Christian Kvarme ile Oslo Merkez Camii'de bugün düzenlenen törene katıldı.

Jens Stoltenberg, cami imamının okuduğu cenaze duasını dinledikten sonra yaptığı konuşmada, bugün toprağa verilen Bano Raşid ile İsmail Hacı Ahmet'i anarak, "Dinimiz, etnik kökenimiz, cinsiyetimiz ve sınıfımız ne olursa olsun tek bir toplum olmalıyız. Bano Norveçli. İsmail Norveçli. Ben Norveçliyim. Biz Norveçiz. Bundan gurur duyuyorum" dedi.

Başbakan, gazetelerde bugün bir imamla bir papazın kolkola fotoğraflarını gördüğünü, bunun kendileri için ilham kaynağı olduğunu belirterek, "Biz Norveçiz. Temel değerlerimiz demokrasi, insanlık ve açıklıktır" dedi.

Norveç'te bir hafta önce 76 kişinin öldürüldüğü katliamda hayatını kaybeden iki Müslüman için başkent Oslo'da tören düzenlenmişti.

Başkentin güneyinde Nesodden Kilisesi'nin mezarlığında Müslümanlar için ayrılan bölümde, 1996'da kuzey Irak'tan ailesiyle birlikte Norveç'e gelen 18 yaşındaki genç kız Bano Raşid için cenaze töreni yapılmıştı. Oslo'nun kuzeyindeki Hamar'da da İsmail Hacı Ahmet için de bir Müslüman cenaze töreni düzenlenmişti.