BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  RAMAZAN

Nohutlu Brokoli Çorbası nasıl yapılır?

Brokoli protein açısından zengin c vitamini deposudur. Nohut lifli yapısı sayesinde açlık hissini bastırır. Hem tok tutsun, hem sağlıklı olsun diyorsanız tam aradığınız yerdesiniz. Nohutlu brokoli çorbası tarifimiz için içeriğimizi okumaya devam edin.

Abone ol

Hazırladığınız çorbayı şifa niyetine bu şekilde içebileceğiniz gibi krema ile tatlandırarak da tüketebilirsiniz. Cevapla.tv uzmanı Elif Kurtuluş'un tarifini okumaya devam edin. 
 

Nohutlu Brokoli Çorbası Malzemeler: Orta boy brokoli, 1 orta boy soğan, 1 orta boy patates, 1 diş sarımsak, 200 gr bebek ıspanak, 2-3 dal fesleğen, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağ, 200-250 gr nohut, 1-1.5 litre sıcak su, tuz ve karabiber.

Püf Noktası: Haşlanan brokolileri renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için buzlu, soğuk su dolu bir kaba alın ve 5 dakika kadar bekletin.

Pişirme Önerisi: Brokolinin haşlama suyunu çorba yapımında kullanabilir, et ya da tavuk su bulyon ile lezzetlendirebilirsiniz.

Nohutlu Brokoli Çorbası Hazırlanışı:  Nohutlarımızı düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Brokoli, ıspanağı tencerede 1 lt kaynar su ile pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk orta ateşte pişen sebzelerimize, pişen nohutlarımızı da katıp bilendırdan geçiriyoruz. Sebzelerimizin suyunu süzmüyoruz aynı tencereye suyunu süzüp kabuklarını aldığımız nohutlarımızı katıyoruz.

İçine 1.5 su bardağı kaynar su ekleyip zeytinyağımızı tuz ve karabiberimizi ekleyip 5 dk orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kasemize aldıktan sonra üzerine bir kaç damla limon sıkarak tüketebiliriz.

Afiyet olsun.