BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  GÜNCEL

İsrail'in skandal Türkiye kararına hükümetten çok sert tepki!

İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel'in, dün Twitter hesabından, "İsrail ve Filistin'e yönelik tutumu nedeniyle Türkiye'den gerçekleştirdikleri tarım ürünleri ithalatını durdurma talimatı verdiğine" ilişkin sözlerine Türkiye'den sert tepki geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbabab ''bunlar terörist insanlar Yeni bir kavga başlattılar ama bu kavganın zararlısı İsrail olacak ABD olacak'' dedi.

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba TRT Haber’de açıklamalarda bulundu. Fakıbaba, İsrail'in Türkiye'den tarım ithalatını durdurmasının makro açıdan Türkiye için bir anlam ifade etmediğini önemli bir olay olmadığını söyledi.

Fakıbaba, "İthalatı durdurmaları bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bizim gibi büyük bir ülke İsrail gibi küçük bir ülkeye ihracat yapsak ne olur yapmasak ne olur" dedi.İşte Fakıbaba’nın sözlerinden satır başları:

YAPSAK NE OLUR YAPMASAK NE OLUR: İthalatı durdurmaları bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bizim gibi büyük bir ülke İsrail gibi küçük bir ülkeye ihracat yapsak ne olur yapmasak ne olur. Bizim ihracat miktarımız 17 milyar dolar. Bizim oysa İsrail’e ihraç ettiğimiz toplam mal miktarı 270 milyon dolar. Bu bizi hiç rahatsız etmez. Hatta ve hatta şu ortamda onların durdurması ve bizim göndermemiz de bakanlık olarak da gayet uygun bir olaydır.

KÜÇÜK BİR ÜLKENİN İHRACATINA İHTİYACIMIZ YOK

Daha önceden “ihracatı ben durdurdum” deseydim daha mutlu olurdum.8 milyonluk küçük bir ülkenin ihracatına ihtiyacımız yoktur. İhraç ettiğimiz domates var, tütün ürünleri var, şeker mamulleri var, bisküvi var. Buna benzer ürünler var.Biz bunları başka ülkelere zaten ihraç ediyoruz. Çok önemli bir olay değil.

Bunlar kendilerini bir şey zannediyorlar. 8 milyonluk bir ülke zannediyor ki ABD her zaman bu bölgede olacak. Bizim Yahudi vatandaşlarımız var büyük saygı duyuyorum. Onlar bizim vatandaşlarımız.İsrail hükümeti gibi davranmamız mümkün değildir. Bunlar gerçekten terörist insanlar. Yeni bir kavga başlattılar ama bu kavganın zararlısı İsrail olacak ABD olacak.

“GIDA FİYATLARI ENFLASYONUN ALTINDA”

Enflasyonu tırmandıran günah keçisi olarak gıda görülüyor. Ama veriler diyor ki gıda fiyatları enflasyonun altında.Ette 2 büyük market zincirinde 13 bin şubede 29 ve 31 liradan satarken şimdi üçüncü önemli bir market zincirini de ilave ettik.

“DAHA FAZLA ET SATIŞI OLACAK”

Market CEO’larıyla görüştüm. Daha fazla et satışı olacak. Bu market satışları olmasa et fiyatları daha da artacak 60 liraya kadar çıkabilecekti.

İsrail Türkiye'den tarım ürünü almayı durdurdu