BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.426,62
HABER /  DÜNYA

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk İtalyan Gazetesi’nde

Nobel Ödüllü Orhan Pamuk, İtalya’nın en önemli gazetelerinden Corriere Della Sera Gazetesi’nin haftasonu gençlik eki “Sette”ye röportaj verd...

Abone ol

Nobel Ödüllü Orhan Pamuk, İtalya’nın en önemli gazetelerinden Corriere Della Sera Gazetesi’nin haftasonu gençlik eki “Sette”ye röportaj verdi. Dergide kendisine 6 sayfa ayrılan Pamuk’la ilgili röportajı Edoarda Vigna yaptı. Röportajda “Masumiyet Müzesi” tanıtılıyor.
Orhan Pamuk, röportajda, Nobel Ödülü aldıktan sonra bir çok Avrupa ülkesinde yayınlanan kitabıyla ilgili konferanslara katıldığını, İngiltere’de British Museum, Fransa’da Paris’teki Louvre, Ressam Gustave Moreau Müzesi, İtalya, Roma, Milano Poldi Pezzaoli Müzesi, Mario Praz Evi Müzesi, nin kendisini çok etkilediğini bu nedenle bir kent müzesi kurma fikrinin doğduğunu, “İstanbul’da yaşayan insanların günlük hayatın nesneleri göstermek istedim” sözleri ile ifade etti.
Röportajda, müze detaylı bir biçimde tanıtılırken, Türkiye’nin 1960 ve 70’li yıllarından izlerin olduğu, roman kahramanları Kemal ve Füsun hakkında hayali yaşamları da ifade ediliyor.
Röportajda müzede yer alan objelerin çeşitliliği dile getirilirken, ilgili fotoğraflara da yer verildi.
Dergide, roman kahramanı Füsun’un içtiği 4213 sigara izmariti ve altında Orhan Pamuk tarafından her izmaritin altında el yazısıyla yazdığı açıklamaların yer aldığı fotoğraf da yer alıyor.
(İHA)