BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  DÜNYA

Vali Coş’tan eylem çağrısı yapan sanatçılara eleşiri

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, sanatçıların dostluk, sevgi ve barıştan yana olması gerektiğini belirterek, "Vatandaşı eyleme çağıran sanatç...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, sanatçıların dostluk, sevgi ve barıştan yana olması gerektiğini belirterek, "Vatandaşı eyleme çağıran sanatçıların gerçek sanatçılar olup almadığının toplumca sorgulanması gerekir" dedi.
Vali Coş, İstanbul Taksim’de Gezi Parkı’ndaka ağaçların sökülmesinin istenmesinin ardından Türkiye genelinde başlayan ve Adana’da dün polisle vatandaşın karşı karşıya geldiği eylemleri değerlendirdiği toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Coş, bir basın mensubunun "bazı sanatçılar Twitter hesaplarından halkı isyana çağırır gibi sokağa eyleme çağırıyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusuna Vali Coş, "Bunlar sorumsuz davranışlar. Bu tür tahrihkar davranışları muhakkak ki yetkili cumhuriyet savcıları da inceleyecektir. Biraz önce söylediğim gibi herkesin sorumlu davranması gerekiyor. Şu karşıdaki ateş büyürse herkes zarar görür, bu ateşten kazanan olmaz. Bu şekilde bu ateşle, taşla sopayla silahla çözüm almak mümkün değil. O yüzden herkesin aklına başına toplaması dikkat etmesi lazım" yanıtını verdi.
Vali Coş şöyle devam etti:
"Benim bildiğim gerçek sanatçılar barıştan, dostluktan, sevgiden, insanlıktan, insani değerlerin korunmasından yanadırlar ve şiddeti, hiçbir davranış övmek ya da özendirmek sanatçılığın bildiğim kadarıyla felsefesinde yoktur. Dolayısıyla o tür şahıslar kimlerse ben inceleyemedim, okuyamadım, izleyemedim, o kişilerin sanatçılık vasıflarının da gerçek sanatçılar olup olmadığının da toplumca sorgulanması gerekir."
(İHA)