BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

Ankara’da göstericiler tekrar toplandı

Ankara’da bir grup, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protestoda yaralanan eylemciler için Ankara Numune Hastanesi önünde toplanarak gösterci...

Abone ol

Ankara’da bir grup, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protestoda yaralanan eylemciler için Ankara Numune Hastanesi önünde toplanarak göstercilere ’aşırı güç’ kullanıldığı iddiasıyla protesto gösterisi yaptı.
Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar Başkent’te devam ediyor. Ankara Tabipler Odası, SES, Ankara Barolar Birliği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkevleri ve İnsan Hakları Derneği üyeleri, yaklaşık 5 gündür süren olaylarda yaralanan eylemciler için Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı.
Ankara Barosu Başkan Vekili Avukat Sema Aksoy, Ankara Barosu olarak yaralılara ilk yardım müdahalesinde bulunduklarını ifade etti. Ankara’daki olaylarda 154 kişinin gözaltına alındığını belirten Aksoy, 89 kişinin ifade alınma işleminin devam ettiğini ve dün gözaltına alına 6 çocuğun izine ancak ulaşabildiklerini kaydetti. Aksoy, “Olaylarda polis müdahalesi sonucu yaralanan Ethem Sarısülük’ün başına isabet eden cismin metal olduğu tespit edildi” dedi.
Ankara Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada ise, dün Kızılay Meydanı ve Güvenpark’taki eylem sonrası ortaya çıkan bilançonun ağır olduğu dile getirilerek, polis tarafından kullanılan biber gazının çok sayıda eylemciyi yaraladığı bildirildi. Yapılan açıklamada yaralılara ilişkin bilgiler şu şekilde açıklandı:
“Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi 12 yaralı, Numune Hastanesi 30 yaralı, İbni Sina Hastanesi 25 yaralı, Ankara Hastanesi 7 yaralı, Hacettepe Hastanesi 25 yaralı, Çağ Hastanesi 70 yaralı, Bayındır Kavaklıdere Hastanesi 2 yaralı, Medicana Hastanesi 30 yaralı polis 1 yaralı gösterici, Akay Hastanesi 105 yaralı ve acil müdahale revirlerine 100’ü aşkın yaralı sevk edildi. Ankara’daki dünkü bilanço en az 414 yaralı 15’i ağır.”
Grup, basın açıklamasının ardından Güvenpark’ta gerçekleştirilen eylemlere katılmak üzere Kızılay’a yürüdü.