BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.392,04
HABER /  GÜNCEL

Nobel Erdoğana verilsin önerisi!

Nobel Barış ödülü Başbakan Erdoğan'a verilsin mi? İranlı dini liderin önerisi büyük yankı buldu.

Abone ol

İranlı dini lider Büyük Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Nobel barış ödülünün Davos'taki çıkışından dolayı Başbakan Erdoğan'a verilmesini istedi.

Teklifi sunan İranlı din alimi Şirazi öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan'ın kısa süreli konuşması bölge güvenliğini derin bir şekilde etkiledi. Yeni bir savaşın başlamasını önledi. Biz hepimiz teşekkürlerimizi sunuyoruz ve kendisini takdir ediyoruz.

Erdoğan savaş ateşini körükleyen uzlaşmacı Arap liderlerini kendi milletleri ve İslam dünyası karşısında daha çok utandırdı. İsrail'i destekleyen batılı ülkeleri için de bir uyarı oldu. Nobel ödülü mesullerinin insaf ve cesareti varsa Nobel Barış ödülünü Erdoğan'a verirler."

Mustafa Denizli öneriyi samimi buldu

Yankı uyandıran bu öneri sonrası gözler İran'da 2 yıl takım çalıştıran Mustafa Denizli'ye çevrildi. Uğur Dündar'ın sunduğu Star Haber'e telefonla katılan Denizli, İran'daki izlenimlerini ve öneriyi değerlendirdi. İşte Denizli'nin görüşleri:

[PAGE]

BENİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL

"İranla Türkiye arasında soğuk gibi görünen hadiseler ben oraya gittikten sonra tersi izlenim yarattı. 2 yıl süre orada birebir yaşamış insanım. Böyle bir öneri getirmeleli samimi. İran ile Türkiye arasında yakınlaşma var. Tahran'da çok yakından tanık oldum ve yaşadım. Şu anki belediye başkanı benim yakın arkadaşım. Böyle bir teklif senim için sürpriz değil.

İran'da en büyük yatırımları olan İngiliz Fransız ve Almanlar. Belli konularda çok yakınlar am siyasi konularda Amerikayla birlikte hareket ediyorlar. Batının menfaati olduğu yer herde siyasetini değiştirdiğini biliyoruz.

Türkiye endüstriyel yatırım yapmak ihcarat yapmak zorunda. Gaz ve petrol olarak satıp müthiş bir gelir elde ediyor. İran'da nüfusun 17 milyonu devletten maaş alıyor. İran'ın devlet olarak değil ama insan olarak lider ülke olarak örnek aldıkları ülke Türkiye.

İran'ın siyaseti eski bir kültüre dayanıyor. Pers imparatorluğundan gelen siyaset alışkanlığı var. Dünyada belli bir yerde etkinliği olan bir ülke. Dikkate alırlar mı bilmiyorum ama samimi olduklarından eminim."