BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Nine sözü dinlememek işe yaradı!

Anneannesi 'oğlum o oda soğuk, boşver oyun oynamayı" dedi ama 17 yaşındaki torun dinlemedi. İşte bu aileyi kurtaran andı;

Abone ol

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, anneannesinin ısrarlarına rağmen soğuk odada bilgisayarda oyun oynayan 17 yaşındaki Ahmet Aydın, banyodaki şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ailesini ölümden kurtardı.

Osmangazi İlçesi Umurbey Mahallesi’nde oturan Aydın ailesi dün gece ölümün eşiğinden döndü.

ANNEANNE SÖZÜ DİNLEMEDİ

Anneleri evde bulunmayan aile üyeleri, doğalgaz sobası yanan salonda otururken, Ahmet Aydın bilgisayarda oyun oynamak üzere kendi odasına gitti. Anneannesi Süreyya Civelek’in “Oda soğuk, oraya gitme hasta olursun” uyarısına rağmen odasına geçerek bilgisayar oynamaya başlayan Ahmet Aydın, bir süre sonra gaz sızıntısından başının dönmesi üzerine odasından çıktı.

Ahmet Aydın, duş aldıktan sonra çıkan anneannesini yarı çıplak halde banyo kapısının önünde, 5 yaşındaki kardeşi Bilge Su ve babası 38 yaşındaki Tuğrul Ay’ı da salonda baygın halde buldu. Hemen 112'ye telefonla haber veren Ahmet Aydın kapı ve pencereleri açamadan bayıldı.

Gelen Acil Servis ekipleri, kapıyı çalmalarına rağmen açmayan Ahmet Aydın’ın cep telefonunu aradı.

Telefon sesiyle kendine gelen Ahmet Aydın kapıyı açınca sağlık ekipleri aile üyelerine müdahale edebildi. Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan aile üyelerinden minik Bilge Su’nun durumunun ağır olduğu bildirildi.

Polis ve itfaiye görevlileri tarafından evde yapılan incelemede, Aydın ailesinin bacasında tıkanıklık bulunan şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri, banyodan uzak odada bilgisayar oynayan Ahmet Aydın’ın ise gazdan daha az etkilendiğini belirledi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.