BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  GÜNCEL

Niksar'da müftü kılıçla hutbe okudu

Tokat'ın Niksar’da 1145 yılında yaptırılan tarihi Ulu Cami’de minbere çıkan İlçe Müftüsü Ali Canpolat, eline kılıç alarak hutbeyi okudu. Müftü Canpolat, gerekli izinlerin alındığını, 600 yıllık bir geleneği yaşattıklarını söyledi.

Abone ol

TOKAT’ın Niksar ilçesinde tarihi Ulu Cami’de 600 yıllık bir gelenek yeniden yaşatılmaya başlandı. İlçe Müftüsü Ali Canpolat, cuma namazında kılıçla hutbe okudu.

Niksar İlçe Müftüsü Canpolat kılıçla hutbe okumanın yaklaşık 600 yıllık bir gelenek olduğunu söyleyerek "Kılıçla hutbe okuma geleneği fetih edilen yerde İslam’ın hükümranlığını göstermek üzere adına hutbe okutulan ve devamında da İslam’ın devam edeceğini gösteren, özellikle fetih camilerinde yapılan bir gelenektir. Danişment Devleti’nin başkenti olan Niksar’da da o dönemde yapılan Ulu Cami’de de bu geleneğin uygulanması gerektiğini düşündük. Diyanet İşleri Başkanlığıÿve Turizm İl Müdürlüğümüzle görüşerek izinleri aldık ve bugünÿitibariyle kılıçla hutbe okunmasını başlattık. Bundan sonra da her cuma Niksar’da bu gelenek devam edecek" dedi.