BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  GÜNCEL

Nijerya'da camiye saldırı: En az 44 ölü

Nijerya'nın kuzey doğusundaki bir camiye Pazar günü düzenlenen saldırıda, en az 44 kişi öldürüldü. Saldırıdan Boko Haram grubu sorumlu tutuluyor.

Abone ol

Nijerya'nın kuzey doğusundaki bir camiye Pazar günü düzenlenen ancak ayrıntıları dün ortaya çıkan saldırıda, en az 44 kişinin öldürüldüğü öğrenildi.

Borno eyaleti yetkilileri, eyaletin yönetim merkezi Maiduguri'nin 35 km. uzaklığındaki Konduga'da bulunan bir camiye, sabah namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırının arkasında Boko Haram örgütünün bulunduğuna inanıyor.

Boko Haram 2009 yılından bu yana ülkede binlerde kişinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

Nijerya'da yayımlanan Daily Post gazetesi, saldırıda yaralanan 26 kişinin Maiduguri hastanesinde tedavi gördüğünü yazdı.

Bir yerel savunma grubunun üyesi Associated Press ajansına verdiği demeçte, yardım çağrıları üzerine devreye girdiklerini ve gruptan 4 kişinin de çatışmada öldüğünü anlattı.

Ayrıca Maiduguri'ye yakın Ngom köyünde de 12 sivilin ölüdürüldüğü bildiriliyor.

Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan, Mayıs ayında kuzeydoğu bölgesindeki üç eyalette olağanüstü durum ilan etmiş ve İslamcı militanlara karşı operasyonlar başlatmıştı.

Boko Haram örgütü, Nijerya hükümetini devirmek ve kuzeyde bir İslam devleti kurmak istiyor.

BBC'nin Lagos muhabiri Will Ross, grubun sık sık kiliselere saldırı düzenlediğini, ancak zaman zaman camilerin de saldırılara hedef olduğunu kaydediyor.