BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,97
ALTIN 2.455,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğdeye Katı Atık tesisi yapılacak

Niğde'de Katı Atık Düzenli Depolama sahasının temeli Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla atılacak.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Altı Milyonluk Tesisin Temelini Atacak

Niğde Belediyesi öncülüğünde Katı Atık Bertaraf Birliği tarafından yaptırılan Katı Atık Düzenli Depolama sahasının temeli Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla atılacak.

Niğde Belediyesinin ve birliğe üye diğer belediyelerin çöplerinin düzenli, çevre sağlığına ve temizliğine uygun olarak depolanmasını sağlayacak tesisin yaklaşık maliyeti, 6 milyon Tl. bir yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen tesisin yapım sözleşmesi firma yetkilileri ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından geçtiğimiz aylar içerisinde karşılıklı imzalanmıştı.

Hüdavent Hatun Parkı Yeni Yüzüyle Hizmete Açılıyor

Niğde’nin önemli tarihi eserlerinden Hüdavent Hatun ve Gündoğdu Türbelerini içerisinde barındıran ancak yıllardır düzensizliği ile kendini öne çıkartamayan Hüdavent Hatun Parkı, Belediyenin titiz çalışması sonucu yeni çehresiyle hizmete sunulacak.

İçerisi Osmanlı motifli çeşme, Selçuklu yıldızı şeklinde ki süs havuzu ve Niğde de olmayan bitki türlerinin yanı sıra kamelyalar ve modern, sağlıklı çocuk oyun grupları ile donatılan Hüdavent Hatun Parkı, adını aldığı tarihi eser ile hak ettiği güzelliğe kavuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü gerçekleştireceği Niğde programında, saat 10:30’da Katı Atık Düzenli Depolama sahasının temeli atılacak. Temel atma merasiminin ardından ise saat 11:30 da Hüdavent Hatun Parkının açılışı gerçekleşecek.