BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  EKONOMİ

Nicolas Maduro'ya yardım eden bankalara ABD kıskacı

ABD'li üst düzey yönetim yetkilisi, Nicolas Maduro'nun para taşıma ve saklama amacıyla yabancı bankalarla iş yapma çabasında olduğunu tespit ettikleri söyledi.

Abone ol

ABD, Ocak ayında Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido'yu meşru cumhrubaşkanı olarak tanıdıktan sonra yaptırımlar getirerek Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ve ortaklarının petrol ve diğer gelirlerini kesmişti.

Beyaz Saray dün bankaların Maduro ve ağına yardım eden "gayri meşru işlemler" nedeniyle yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını açıklamıştı.

Yabancı bankalar işe ortak oluyor
Adının açıklanmasını istemeyen yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamaya göre bu uyarı Maduro'yu yetkilileri, aile üyeleri ve devlete ait kuruluşlarını gelir akışını sağlamanın yollarını bulmaya sevk etti. Yetkili, "Paralarını farklı yerlerde saklamaya, farklı yerlere taşımaya çalışıyorlar. Bazı bankalar, özellikle de bazı yabancı bankalar bu işe ortak oluyorlar" dedi.

Yetkili, "Bu bankaların bazılarının adlarının yakın gelecekte açıklandığını göreceksiniz. İlerleyen günlerde ve haftalarda bazı bankalara yaptırım uygulayacağız" dedi.