BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Millet İttifak'ından Denizli'de ilk ortak miting 'Anne terliği atın'

CHP ve İYİ Parti ilk ortak mitinglerini Denizli'de düzenledi. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile yapılan iş birliğinin özel bir çıkara dayalı iş birliği olmadığını söyledi. Akşener vatandaşa seçim günü anne terliği atın dedi.

Abone ol

Millet İttifakanın iki partisi CHP ve İYİ Parti ilk ortak mitinglerini Denizli'de düzenledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hak, hukuk, adalet ve demokrasiyi ülkeye getirinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Mitingde AK Parti'ye yüklenen Kılıçdaroğlu, “20 yıldır Denizli’yi yönetiyorlar Denizli’nin hangi sorununu çözdüler. Sanayiye, mutfağa, istihdama bakıyorsunuz sorun var. Hangi sorunları çözdüler?" dedi.

Sorunları çözmek için halktan oy isteyen Kılıçdaroğlu, mazot ve gübereye zam gelmesine rağmen çiftçinin esnafın fiyat yükseltmek zorunda kaldığınu ancak bu nedenle terörist ihtamlarına maruz kaldığını söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlar
"Hal esnafını terörist ilan ettiler manavı, vatandaşı terörist ettiler" diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:  "Emeklilikte yaşa takılanlarda da türedi dediler. Ne istiyor bu vatandaşlar? Hak istiyoruz diyor, bu sorunu dile getirip çözmek istiyorum diyor. Sen misin sorununu dile getiren vatandaşı türedi olarak dile getiriyorlar. Çiftçinin yasalardan kaynaklanan bir hakkı var. Buna göre milli gelirin yüzde biri olan yardım yapılır 2018 göre 26 milyar TL ama 14 milyar TL nerede?” 

Tanzim satış eleştirisi
“Patates kuyruğu dönemin en önemli varlık kuyruklarından birisi oldu. En büyük varlık kuyruğu ise işsizlik kuyruğu bin kişi iş istiyor 40 bin kişi başvuruyor. Bir ülkeyi yöneten bir kişi böyle bir tabir kullanıyor. Çiftçiye, emekliye, işçiye para yok. Ama Londra’daki bir avuç tefeciye 16 yılda ödedikleri rakam 149 milyar TL.  '17 yıldır gidip oy verdim nasıl oldu da 17 yıl sonunda bu ülke insanı soğan kuyruğuna girdi. Önce bu soruyu sorun sonra sandığa gidin.” 

Terörist eleştirisi
"Kılıçdaroğlı'undan sonra konuşan İYİ Parti lider Meral Akşaner, konuşmasına" Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizliler. Nasılsınız? İyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan Denizliler iyi misiniz? Koca yürekli Denizliler size terörist dediler iyi misiniz" diyerek başladı. Akşener devamında şöyle devam etti:

Şakası bile ne kadar acı, ne kadar kötü biliyor musunuz? 10 milyon seçmeni olan CHP'ye, 5 milyon seçmeni olan İYİ Parti'ye, 1 milyon oyu olan Demokrat Parti ve Saadet Parti seçmenine terörist dedi. 18 milyon seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş, kutuplaştırarak birbirimize düşürterek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor.

Herkes bizim kardeşimiz
Ama bu defa pabuç pahalı. Cumhur İttifakı'nı tercih edenlere sesleniyorum. MHP, AK Parti seçmenine sesleniyorum. Sizler bizim için bu ülkenin vatansever, asli unsuru kardeşlerimizsiniz. Bu meydanı şereflendiren Denizlili kardeşlerime sesleniyorum. Sakın ola ki bu arkadaşın sözlerine aldanıp bir kalp kırmayın."

İlleri tek tek saydı
İstanbul'u aldık, Ankara'yı aldık, Bursa’yı aldık. Denizli’yi, Balıkesir’i, Antalya, Adana’yı da alıyoruz. Mersin’i de kusura bakmayın alacağız.  31 Mart’ta bu saydığım yerlerden ışıklar yanacak."

Zamlar hemen geri alınacak
 31 Mart'ta sandığa gittiğiniz zaman şu kulağı şöyle bir çekeceksiniz, şak diye yerine oturacak, ondan sonra mazot, elektrik, doğalgaz zammı geri gidecek. Muhalefete güç verirseniz, o kulağı çekerseniz, kadınlara sesleniyorum şu anne terliğini atarsanız, 1 Nisan'dan itibaren seçmen velinimet olacak.

İddiaya girdi
Her türlü iddiaya varım eğer bu kulak çekilirse, bu saydıklarımın hepsi olacak. Ama tersi olursa o zaman zam furyasının altında inim inim inleyeceksiniz"

İttifak 41 kere yıkılacaktı
AK Parti ve MHP'nin beka tartışmalarına da değinip, eleştirilerde bulunan Akşener, şu ifadeleri kullandı: "Bekayı ben ilk önce koltukların bekası sanmıştım. Birbirlerine söylenmedik söz bırakmadı bu arkadaşlar. Sayın Bahçeli, Haliç'te 41 kere yıkayacaktı. Seçmen bunu kabul etmedi. Bu riyakarlığı kabul etmedi.

Beka demek zorunda kaldılar
Sonuç itibariyle 'beka meselesi nedeniyle bir araya geldik' demek zorunda kaldılar. Eğer ülkede bir beka meselesi varsa 17 yıldır sen yönettin, sebebi sensin. Ama bu ülkede bir beka sorunu varsa sebebi sensin, ama bunu niye yapıyorlar? Ekonomiyi konuşmayalım diye. İnadına ekonomiyi konuşacaksınız" 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Çok konuşulan ORC anketi İstanbul İzmir Eskişehir Antalya Adana sonuçları
Foto Galeri Çok konuşulan ORC anketi İstanbul İzmir Eskişehir Antalya Adana sonuçları Galeriye Gözat