BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.393,16
HABER /  GÜNCEL

Unakıtanın kızı ampul işinde

Hükümet devlet dairelerinde tasarruflu ampullere yöneldi. Unakıtan'ın kızı da tasarruflu ampul işine girdi.

Abone ol

Başbakanlık genelgesiyle kamu kuruluşlarındaki tüm ampullerin tasarruflu ampullerle değiştirilmesi istendi. En az 5 milyon YTL’ye malolacak karar 13 Ağustos’ta çıktı.

Kemal Unakıtan’ın kızı Zeynep Unakıtan da 3 Eylül 2008 tarihinde tasarruflu ampul ithalatı ve satışı yapacak ZİA Enerji’yi kurdu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızı Zeynep Unakıtan’ın, ailesiyle birlikte soyunduğu 600 milyon dolarlık asgari yatırım gerektiren termik santral girişimi yürürken, bir yandan da kamudaki tasarruflu ampul pazarını hedeflediği ortaya çıktı.

Vatan gazetesinde Gülümhan Gülten'in haberine göre, Unakıtan’ın 3 Eylül 2008 tarihinde kurduğu ZİA Enerji Ltd. isimli şirketin ana sözleşmesiyle, santral kurabilme ve elektrik satabilme yetkisi alırken, bir başka maddeyle de “tasarruflu ampul” imalat, ithalat ve müşavirliği yapacağı anlaşıldı.

Unakıtan’ın girişiminin Başbakan Erdoğan’ın tüm kamu kurumlarının mevcut ampullerinin değiştirilerek, tasarruflu ampule geçilmesi genelgesiyle aynı döneme rastlaması da dikkati çekti.