BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

New york’ta Türk'ün ayak sesleri

New York'ta, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32.’si düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü büyük coşkuyla kutlandı.

Abone ol

ABD’nin New York şehrinde, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32.’si düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü büyük coşkuyla gerçekleştirildi.

Yürüyüşe AB Bakanı ve Başmüzakerici Egemen Bağış, KKTC Cumhurbaşkanı İrsen Küçük, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC ve Azerbaycanlı milletvekilleri, Amerika’daki Türk toplumunun önde gelen üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çok sayıda kişinin izlediği geçiş töreninde ayrıca polisler, askeri bando, mehteran, dansçılar, motosikletler, çeşitli dernekler, takım taraftarları ve Türkiye’yi kendilerine kardeş olarak gören ülkelerden temsilciler yer aldı.

Bakan Bağış, New York’ta her sene yapılan bu yürüyüşün Türkiye’ye art niyetli bakan bazı gruplara bir uyarı niteliğinde olduğunu ve olmaya devam ettiğini belirterek 28. kez Türk festivallerinde yer aldığını kaydetti.

Festival’i izlemek için gelen Türkler de organizasyondan ve yürüyüşün anlam ve öneminden çok memnun olduklarını söylediler. Birçok Türk bu yürüyüşü için Amerika’nın çeşitli yerlerinden New York’a bu festival için geliyor.

Yürüyüşün organizasyonunda güvenlik güçleriyle iletişim sıkıntısı yaşanmaması için New York Polis Departmanın’da 8 yıldır çalışan Erhan Yıldırım görevlendirildi.