BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  DÜNYA

22 yıl sonra gelen mutluluk

Türkiye’den Nijer’e giden gönüllü Türk doktorlar, 22 yıldır gözleri görmeyen Zeytuna Ahmedu’yu sağlığına kavuşturdu. <br/>İnsani sağlık yard...

Abone ol

Türkiye’den Nijer’e giden gönüllü Türk doktorlar, 22 yıldır gözleri görmeyen Zeytuna Ahmedu’yu sağlığına kavuşturdu.
İnsani sağlık yardımları için Afrika kıtasındaki Nijer ülkesine giden gönüllü doktor ve hemşireler, burada yaşayan insanlara derman oluyor. Türkiye’den giden 43 kişilik gönüllüler ekibi, Tessaoua ve Aquie’de kurdukları hastanelerde yüzlerce kişiyi tedavi ediyor. Doğuştan katarakt olan ve gözleri göremeyen 22 yaşındaki Ahmedu, Türk doktorların başarılı ameliyatı neticesinde sağlığına kavuştu. Görmeyerek evlendiği eşi ve dünyaya getirdiği çocuğunu ilk defa görmenin mutluluğunu yaşayan Ahmedu, Türk doktorlara teşekkür etti.
Nijer’de katarakt hastalarının fazla olduğuna dikkat çeken Gönüllüler Başkanı İbrahim Ceylan, “Zeytuna doğuştan görmüyordu. Başarılı bir ameliyat yaparak Zeytuna’yı sağlığına kavuşturduk. Burada engelli insanları genelde yaşlı insanlarla evlendiriyorlar. Zeytuna, şimdiye kadar görmediği bebeği emziriyordu. Ama şimdi hem çocuğunu, hem de eşini görebilecek. Burada çok sayıda kataraktlı insan var. 700 bin nüfusa 2 pratisyen hekim düşüyor. Biz şu ana kadar burada 4 bin 409 dahiliye ve cerrahi poliklinik, 680 ultrason çekimi, 304 ameliyat, 2 bin 552 göz poliklinik, 549 katarakt ameliyatı, bin 840 diş poliklinik, 2 bin 342 diş çekimi, bin 673 kulak burun boğaz tedavisi yaptı. Tükiye’deki hayırseverlerin bağışlarıyla bin 556 keçi dağıtıldı. Fiziki engellilere ve yetimhanelere 8 ton gıda yardımı yapıldı. Yine hayırseverlerin bağışları ile 8 kuyunun açılmasına başlandı” dedi.
Nijer’e giden diğer gönüllü doktorlar ise, buradaki halkın Türkleri çok sevdiğine dikkat çekti.
(İHA)