BIST 9.995
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.435,04
HABER /  GÜNCEL

New York JFK Havaalanı'nda Ebola taraması

ABD'nin New York kentindeki John F.Kennedy Havaalanı'nda şu ana dek 4 binden fazla kişiyi öldüren Ebola salgınıyla mücadele için Batı Afrika ülkelerinden gelen yolcular muayene edilmeye başlandı.

Abone ol

ABD'nin New York kentindeki John F.Kennedy Havaalanı'nda şu ana dek 4 binden fazla kişiyi öldüren Ebola salgınıyla mücadele için Batı Afrika ülkelerinden gelen yolcular muayene edilmeye başlandı.

Ebola salgınından en çok etkilenen Liberya, Sierra Leone ve Gine'den gelen yolcuların ateşleri ölçülüyor ve bir dizi soruya yanıt vermeleri isteniyor.

Chicago'daki O'Hare, Newark, Washington'daki Dulles ve Atlanta havaalanlarında da önümüzdeki günlerde aynı uygulama başlatılacak.

Karar geçen Çarşamba günü Teksas'ta bir kişinin Ebola'dan ölmesi sonrasında alındı.

Liberya'dan ABD'ye seyahat eden Thomas Duncan'ın hastalığı Dallas kentine ulaştığında teşhis edilebilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre Ebola'dan ölenlerin sayısı 4 bin 33'e yükseldi.

Ölümlerin büyük çoğunluğu 4 bin 24'ü Batı Afrika ülkeleri Liberya, Sierra Leone ve Gine'de yaşandı

Ebola salgınıyla ilgili diğer gelişmelerde;

  • İngiltere'deki havaalanlarına gelen yolculara Ebola taraması başlatıldı.
  • Gelecek yıl Afrika Uluslar Kupasına ev sahipliği yapacak Fas'ta hükümet Ebola salgını nedeniyle turnuvanın ertelenmesini istedi.
  • Liberya'da gelecek hafta yapılması planlanan senato seçimleri oy verme işleminin salgını yayabileceği kaygısıyla ertelendi.
  • BM'nin Ebola Özel Temsilcisi Dr. David Nabarro her bir ülkenin mücadele için harekete geçmemesi halinde dünyanın ilelebet Ebola hastalığıyla yaşamak zorunda kalabileceğini uyarısında bulundu.
  • New York'taki JFK Havaalanı'ndaki Ebola taramasında sınır güvenlik görevlileri yolcularda yüksek ateş gibi hastalık belirtilerini kontrol edecek.

Üç Batı Afrika ülkesinden gelen yolculara ABD'ye gelmeden önceki seyahat geçmişleri ve Ebola virüsü taşıyan biriyle temas edip etmedikleri sorulacak.

Liberya, Sierra Leone ve Gine'den ABD'ye doğrudan uçuş bulunmuyor. Afrikalı yolcuların büyük çoğunluğu ABD'ye Avrupa üzerinden gidiyor.

Liberya, Sierra Leone ve Gine'den kalkan uçaklara binen yolcular bir süredir Ebola taramasından geçiriliyor.