BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Nevşehirde linç girişimi

Nevşehir'de bir kuyumcu dükkanına girerek 1 kadını rehin alan silahlı 2 kişiyi linçten polis kurtardı!

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Belediye Caddesi'nde bulunan Hicret Sarrafiye'ye gelen Hüseyin Akbaş ve soyadı henüz öğrenilemeyen Adem adlı şahıs, kuyumcu dükkanında bulunan Ayşe Başgelen isimli kadını rehin aldı. Saldırganların 1 adet kuru sıkı, 1 adet de gerçek silahı olduğu ve çevreye rasgele ateş açtıkları gözlenirken, olay yerinden ayrılmak için araç istedikleri kaydedildi.

Emniyet güçlerinin, konu ile ilgili olarak Ankara Özel Harekat ekiplerinden destek istedi. Kayseri nüfusuna kayıtlı olduğu öne sürülen Hüseyin Akbaş'ın ailesine ulaşılmaya çalışıldığı ve ailenin olay yerine getirileceği belirtildi. Yaklaşık 4 saattir süren ikna çabaları sonuç vermeyince Ankara Özel Harekat Birliğine bağlı ekipleri Nevşehir'e geldi. Operasyona başlanacağı sırada 2 zanlı teslim oldu.

Zanlıların işyerinden çıkarılışları sırasında yaklaşık bin kişilik grup, söz konusu 2 kişiyi linç etmek istedi. Polis havaya ateş ederek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.
Olay sırasında Özel Hareket Timleri ve vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Zanlılar Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.