BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  GÜNCEL

Nevruz öncesi PKK'da kaos hazırlığı

Terör örgütünün İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyla nevruz öncesi kaos ortamı yaratmaya çalıştığı sanılıyor.

Abone ol

Terör örgütünün nevruz öncesi kaos planladığı öne sürülüyor. Saldırının düzenlendiği otomobili kullanan zanlı ise 'Uçmak 500 bin dolar teklif etti' dedi...

İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıda dün çok çarpıcı gelişmeler yaşandı. Tetikçi ve aracı kullanan şoför yakalandı. Ayrıca 7 PKK'lı gözaltına alındı, teröristlere 'Hastanede işini bitirin' talimatı verildiği öne sürülüyor.

Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre İstanbul polisi, saldırının şifrelerini bir bir çözüyor. Olaydan 72 saat sonra Abdullah Uçmak ve 13 adamını yakalayan ekipler, soruşturmayı daha da derinleştirdi, şoke edici bilgilere ulaşıldı. Kalaşnikoflu tuzağın sadece azmettirici Abdullah Uçmak ile Tatlıses arasındaki husumete dayanmadığını belirleyen Organize Şube, PKK'nın şehir yapılanması KCK'yı işaret eden bilgilere ulaştı. Bu tespitin ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü de soruşturmaya dahil oldu. 14 Mart'ta yaşanan saldırının ardından ekipler yeniden harekete geçti. Pusuyla ilgisi olduğu öne sürülen 7 PKK'lı gözaltına alındı.

ADAYLIĞI MI 'TETİKLEDİ'?

Teröristlerden birinin Kuzey Irak'tan geldiği ve Tatlıses'e yönelik ikinci bir suikast girişiminde bulunacağı öne sürüldü. 7 kişinin örgütün 'Yarım kalan işi bitirin' talimatı üzerine harekete geçtiği iddia ediliyor. Terör örgütünün saldırıyla nevruz öncesi kaos ortamı yaratmaya çalıştığı, Tatlıses'in milletvekili adaylığına tepki göstermeyi planladığı sanılıyor.

PARA ÖNERDİ 'KORKMA' DEDİ

Abdullah Uçmak ve 13 adamının yakalandığı ilk baskın sonrası dün sabaha karşı sıcak gelişmeler yaşandı. Saldırıda tetiği çektiği iddia edilen Ersin A. Balıkesir'de, otomobili kullandığı belirtilen Yunus A. Gebze'de gözaltına alındı. Yunus A., şu iddialarda bulundu:

'İNTİKAM ALACAĞIM'

Abdullah Uçmak ile 15 gün önce tanıştım. Cezaevinden arkadaşım olan adamı Süleyman tanıştırdı. 15 gün onun evinde yatıp kalktım. Ben ve Ersin'e, Tatlıses ile husumeti olduğunu, intikam almak istediğini söyledi. Beraber kurşunlamayı teklif etti. Bize 'Korkmayın, size bir şey olmaz' dedi. Görevi kabul ettik.

O, TAKSİYLE GİTTİ

Saldırı öncesi (11 Mart) keşif yaptık. Saldırı günü Abdullah Uçmak arka koltuktaydı. Maslak'ta araçtan indi, 'Ben size çıkışını haber vereceğim, hazır olun' dedi. Taksiyle yanımızdan ayrıldı. İbrahim Tatlıses'in programı bittiği sırada Uçmak bizi arayarak 'Hazır olun' dedi. Sonrasında Ersin sağ arka camı açarak ateş etti. Hızla olay yerinden kaçarak Ömerli Barajı'na gittik.

ELDİVEN VARDI

Ersin'in elinde iz bırakmamak için ameliyat eldiveni takılıydı. Silahı parçalayarak baraja attık. Sonra otobüse binerek ben Gebze'ye gittim o da Balıkesir'e. Ersin bana, 'Uçmak saldırı karşılığında 500 bin dolar verecek' dedi.

AYRI GÖNDERİN

Yunus A.'nın polisten bir ricası da vardı: 'Her şeyi anlatacağım ama beni onlardan bir gün önce adliyeye gönderin.' Polis Yunus A.'yı bugün adliyeye sevk edecek.

9 SAATTE KALAŞNİKOF

Aracı kullanan Yunus A.'nın tetikçilikle suçladığı Ersin A. Balıkesir'de yakalandı, İstanbul'a getirildi. Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar da Ömerli Barajı'nda silah aradı. Önce bir parçası bulundu. 9 saatlik arama sonunda kalaşnikofa ulaşıldı. Balistik incelemede, olay yerinde bulunan boş kovanların bu silaha ait olduğu tespit edildi. Daha önce de Uçmak'ın sevgilisinin evinde bir kalaşnikof bulunmuş ancak silah temiz çıkmıştı.

'441'E SU' İSTEDİ, ENSELENDİ

İstanbul polisinin Abdullah Uçmak'ı yakaladığı operasyonun detayları da hayli ilginç... Buna göre, polis Uçmak ve adamlarının izine ulaştı. Uçmak'ın adresinin tespiti için dinlemeye alınan telefondan yaptığı görüşmeler bir bir çözüldü. Uçmak, 'Abdullah Kaçmak' adına kayıtlı olduğu tahmin edilen bir telefonla mahallesindeki sucuyu arayıp '441'e bir su' istedi. Ekipler bunun üzerine maliyeci kılığına girip su bayiine gitti. Polis, böylece müşteri kayıtlarını tek tek inceledi. Operasyonun deşifre olmaması için rutin bir uygulama imajı verildi. Sucuda, 441 nolu abonenin Abdullah Kaçmak olduğu tespit edildi. 'Kaçmak' sahte soy ismini kullanan Uçmak'ın adresi belirlendi, operasyonun düğmesine basıldı. Uçmak'ın, olayda kullanılan aracı da 'Abdullah Kaçmak' adına kiraladığı daha önce tespit edilmişti.

VE FİZİK TEDAVİ BAŞLADI

Maslak Acıbadem Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulan Tatlıses'in fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci başladı. Başhekim Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, 14 Mart'ta hastaneye getirilen sanatçının gece boyu hiçbir sorun yaşamadığını belirtti, fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin perşembe günü itibarıyla başladığını söyledi. Tatlıses'e uzun süreli yatmaya bağlı oluşabilecek sorunları önlemek için erken dönemde pasif eklem hareketleri ve pozisyonlama gibi koruyucu rehabilitasyon uygulanıyor.

İKİ KORUMALI 'YILDIZ'

Tatlıses'in son yıllardaki sevgilisi Ayşegül Yıldız'la, çocuğunun annesi Perihan Savaş yine hastane kafeteryasında bir araya geldi. Derya Tuna ise kavga ettiği öne sürülen Yıldız'la yan yana gelmemek için çaba sarf etti. Yıldız'ın 2 koruması dikkat çekti. Tatlıses'in yakınları, 'Derya Hanım'a alt katta oda tahsis edildi. Yoğun bakımın yanındaki odada Adalet Tatlıses ve Ahmet Tatlı kalıyor' dedi.

SEZEN GELDİ, DİVA MERAK KONUSU

Ziyaretçi akını dün de sürdü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün hastaneye gelenler arasındaydı. Görüntülenmemek için yoğun çaba harcayan Sezen Aksu ise özel izinle Tatlıses'i gördü. Çıkışta da gazetecilerden kaçan Aksu, kırmızı ışığın azizliğine uğradı. Dünkü konuklar arasında Arif Sağ, Erdoğan Demirören, Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur, Yusuf Yavaşcan vardı. Bülent Ersoy'un ziyarete gelmemesi ise dikkat çekti. Ünlü türkücüyle zaman zaman araları açılan Ersoy, Tatlıses'in Beyaz TV'deki ilk programının da konuğuydu.

İBO ŞOV'DA BU HAFTA

Tatlıses'in Beyaz TV'deki 'İbo Şov' programı bu hafta da ekranlara gelecek. Şahnaz Özkaya'nın sunacağı programda ünlüler Tatlıses şarkılarını seslendirecek.