BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,11
ALTIN 2.518,82
HABER /  GÜNCEL

Engelli diye minibüsten dışarı attı

'Bebek arabasının yer kapladığı gerekçesiyle' zihinsel ve ortopedik engelli 6 yaşındaki kız ile annesi minibüsten indirildi.

Abone ol

Bebek arabasının yer kapladığı gerekçesiyle zihinsel engeli kız ile annesini minibüsten indirdiren sürücüye emsal cezası...

Yalova'da 'bebek arabasının yer kapladığı gerekçesiyle' zihinsel ve ortopedik engelli 6 yaşındaki kız ile annesini minibüsten indirdiği iddia edilen sürücüye emsal niteliğinde bir ceza verildi.

Ayrımcılık yapmakla suçlanan şoför R.A., 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. 19 Haziran 2010'da engelli kızı Ceren ile birlikte minibüsten indirilen Filiz Yıldırımkaya'nın yaptığı suç duyurusu üzerine açılan davanın ilk duruşması Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Olayın yaşandığı gün minibüste bulunan ve tanık olarak dinlenen Mahmur Zerger, Yıldırımkaya ve çocuğunun kendisinden sonra minibüse bindiğini belirterek, şunları anlattı: "Sanık, özürlü çocuğun indirilmesini istedi. Yaptığının yanlış olduğunu söyleyerek ikaz ettim. Çocuğun 'hepimizin çocuğu olduğunu' söyledim. Sanık, 'Bu parayı benimle mi kazandı? Beğenmiyorsanız siz de inin' dedi. Minibüsten indim. Zaten hanımefendi benden önce minibüsten indirilmişti." Mahkeme heyeti, sanık R.A.'yı3 bin lira para cezasına çarptırırken, Filiz Yıldırımkaya, tazminat davası da açacağını söyledi.