BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  DÜNYA

Japonya'da kaçış devam adiyor

Japonya'da nükleer sızıntının ardından ülkeden kaçış devam ediyor.

Abone ol

Japonya'da yaşanan tsunami felaketiyle ortaya çıkan nükleer sızıntının ardından ülkeden kaçış devam ediyor.

Deprem ve tsunami felaketinin ardından Fukuşima Daiç Nükleer Santrali'nde meydana gelen nükleer sızıntı tehlikesi nedeniyle ülkede bulunan Türkler THY ait bir uçakla Seul üzerinden İstanbul'a geldi.

Japonya'da meydana gelen depremin ardından ülkede yakıt krizi de ortaya çıktı. Japonya'daki yakıt sıkıntısı nedeniyle THY uçağı 22 ton yakıtla Tokyo Narita Havalimanı'ndan Güney Kore'nin başkenti Seul'e geldi. 265 yolcusuyla saat 23.10'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.Seul üzerinden İstanbul'a gelen Türk yolcular ülkede yaşanılanları anlattı.

Sendai'de bir üniversitede araştırma görevlisi olan Fuat Küçük, "Ben depremin ana merkezi Sendai'den geliyorum. Çok büyük bir deprem yaşadık ve çok korktuk. Deprem sonrası meydana gelen tsunami felaketinin oluşturduğu yıkım bizi çok üzdü. İlk defa böyle bir deprem gördüm. Resmen kıyameti yaşadık. Depremde hangi bina üzerime yıkılacak diye büyük korku yaşadım. Belli bir süre yiyecek sıkıntı yaşadık. Arabamız var ama yakıt krizi nedeniyle evimizden dışarı çıkamaz olduk." dedi.