BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Net konuştu: 17 Aralık komplodur”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “17 Aralık, hükümeti yıpratmak için yapılmış bir komplodur” dedi. <br/>Anadolu Aslanları İşadamları...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “17 Aralık, hükümeti yıpratmak için yapılmış bir komplodur” dedi.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) düzenlediği kahvaltıya katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bakan Eroğlu, 17 Aralık’ta yapılanların ülkeye zarar verdiğini belirterek, “17 Aralık’ta yapılan hükümeti yıpratmak için yapılmış bir komplodur gerçi vatandaşımız bunu biliyor. Türkiye özellikle son 10 yılda çok büyük mesafe katetti. Kabuğunu kırdı. Türkiye’nin önü açıldı. IMF’ye olan borçlar ödendi,faizler aşağıya çekildi. Geçmişte devletin kredi almak için ödediği faiz oranı yüzde 63’ten gezi öncesi yüzde 4 buçuğa kadar inmişti. Tabii ki faiz lobisi bunlardan rahatsız oluyor neticede geziden sonra yeniden faizler yüzde 4 buçuklardan yüzde 7’ye şimdi 17 aralık sonrası da yüzde 10’a yaklaştı" dedi.
"Yolsuzluk varsa hükümet gereğini yapar" ifadelerini kullanan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ama çeşitli şeyler toplayıp da bunu hükümeti yıpratmak için alakasız şeyleri toplayarak büyük bir sansasyonel bir habermiş gibi basına vererek masumiyet karinesini hiçe sayarak 17 Aralık komplosunu yapmak AK Parti’den önce ülkeye zarar verir. Biz ülkeyi düşünüyoruz hatta Başbakanımız diyor ki ’ülke kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız’ netice itibariyle burada ülkenin durumu önemli. Siyasi istikrar olduğunda ekonomik istikrar da oluyor. Bu istikrarı bozmaya hiç kimsenin hakkı yok. Kaldı ki 30 Mart’ta da seçimler var millet sandıkta oyunu ortaya koyacaktır. Biraz daha sabrederlerse mesele anlaşılır. Ama sandıkta hükümeti yıkamayanların başka yollarla yıkma yönündeki teşebbüslerine karşı millet gerekli cevabı verecektir.”