BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL

Nepal depreminin mucize bebeği

25 Nisan'da meydana gelen Nepal depreminde yıkılan evinin altında kalan ve kendi başına enkaz altından çıkmayı başaran 28 yaşındaki Dolma Tamang, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Abone ol

Nepal depremi ardından kendi başına enkaz altından çıkmayı başaran bir hamile kadın, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Kızıl Haç, 28 yaşındaki Dolma Tamang'ın 25 Nisan'da meydana gelen depremde yıkılan evinin altında kaldığını belirtti.

Enkaz altından kurtulmayı başaran ama ağır yaralar alan genç kadının yardım için nereye gideceğini bilemediği ve tam doğum sancıları başladığı sırada sağlık ekiplerince bulunarak en yakın kliniğe sevkedildiği bildirildi.

Tamang, "Bebeğim için çok kaygı duyuyordum. Her yerimde yaralar olmasına ve zorlukla nefes alabilmeme rağmen kendimi umusamıyordum bile." dedi.

Dolma Tamang, yerel sağlık merkezinin 7,8 büyüklüğündeki depremde yıkıldığını ve en yakın klinik olan Melamçi'ye yürüyecek durumda olmadığını anlattı.

Kızıl Haç'a göre, bir seyyar Japon sağlık ekibi tesadüfen Tamang'ı buldu.

"Bu bebeğin sağlıklı doğması tüm ailemiz için bir umut ve yeniden doğuş sembolü oldu. Hemen herşeyimizi kaybetmiş ve geçici barınakta yaşıyor olsak da, bu küçük mucize saysesinde çok büyük bir sevinç ve şükran duygusu içindeyim." diyor genç anne.

Nepal'de geçen ay meydana gelen depremde 8.000'den fazla insan ölmüştü.

Salı günü Everest Dağı yakınında meydana gelen ikinci büyük depremdeyse en az 48 kişi can verdi.