BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27
HABER /  GÜNCEL

Nazlı üsteğmene iğrençlikte imzası olan komutan kim çıktı?

Avukat Murat Ergün, FETÖ'cü yapılanmanın TSK subaylarına yaptıkları kumpasları Habertürk canlı yayınında anlattı.

Abone ol

"Ahlaksız" iftirasıyla Hava Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu, ordudan atılınca 7 Kasım 2012'de beylik tabancasıyla intihar etmişti.

İNCİRLİK ÜSSÜ KOMUTANI

Nazlıgül'ün TSK'dan ihracına onay veren ise darbe girişimi gecesi F-16'lara tanker uçak gönderen İncirlik Üs komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van çıktı.

ABD'YE SIĞINMA TALEBİ

Amerikan New York Times gazetesi, İncirlik Üssü'nün Türk komutanı Tuğgeneral Van'ın, darbe girişiminin başarısız olmasıyla birlikte ABD'den sığınma talebinde bulunduğunu yazmıştı.

Balyoz davası ve İzmir Casusluk davası sanıklarının avukatlığını da yapan avukat Murat Ergün, Daştanoğlu gibi diğer subaylara kurulan korkunç tuzakları Habertürk canlı yayınında bir bir anlattı.

Ergün'ün açıklamaları, Türkiye'nin nasıl bir belanın eşiğinden döndüğünü tüm çıplaklığıyla gösteriyor.

HASTASINA KUMPAS KURAN GATA DOKTORU FİRARDA

 29 YAŞINDAYDI

Kayseri 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda görevli 29 yaşındaki Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu 7 Kasım 2012'de Kayseri'de bir parkta beylik tabancası ile kalbine tek el ateş ederek canına kıydı. Aşık olduğu astsubay ile evlenip 1 çocuk sahibi olan Nazlıgül, bu evliliğini 10 Aralık 2010'da sonlandırdı. Ayrılıktan sonra 'ahlaksızlık ve disiplinsizlik' gerekçe gösterilerek Türk Hava Kuvvetleri'yle ilişkisi kesildi.



Boşandıktan sonra birlikte görev yaptığı meslektaşı teğmen tarafından kendisine cinsel içerikli mesajlar gönderildiği de ileri sürülen genç kadın, ilişiği kesilmeden önce yaklaşık 10 saat süren sorgusunda, ailesine anlattığına göre "Neden evlendin? Neden boşandın? Çocuğun velayeti neden sende? Arif neden sana mesaj atıyordu? Milli güvenlik derslerinden sonra neden sivil öğretmenlerle görüşüyordun? Neden makyaj yapıyorsun?" sorularına muhatap oldu.

FETO'CUYU FETO'CUYA ŞİKAYET ETMİŞİZ

Darbe girişiminin ardından gelişmeleri takip eden anne Nevin Daştanoğlu, "Hiç bir delil olmadan kızımı çok sevdiği ordudan atıp, intihar etmesine neden olanları şikayet etmiştik. Ancak soruşturma bile açılmadı. Şimdi görüyoruz ki FETO'yu FETO'cuya şikayet etmişiz. Kızımın ölümünden sorumlu olan ve bizim şikayetimizi dikkate almayanlar darbe yapmaya çalıştı. Fethullahçı oldukları gerekçesiyle tutuklandı" diye konuştu.