BIST 10.291
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.407,73
HABER /  MEDYA

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler hakim karşısına çıkıyor

FETÖ'nün medya yapılanması soruşturması kapsamında tutuklanan ve haklarında 3'er kez ağırlaştırılmış hapis istenen Yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ve Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın yarın ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Abone ol

FETÖ'nün medya yapılanması soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler yarın İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak ve Ekrem Dumanlı dahil 16 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin için "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan ayrıca ceza istenirken, Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak hakkında ise, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve 65. Hükümet suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davacı olarak yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından, "FETÖ'nün medyadaki unsurlarının darbe girişimindeki rolü" başlığı altında hazırlanan iddianame 247 sayfadan oluşuyor.