BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Nazilli'de yangın evlere ulaştı!

Aydın’ın Nazilli İlçesi’ne bağlı Sameli Köyü yakınlarında akşam saatlerinde orman yangını çıktı.

Abone ol

Rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangın kontrol altına alınamıyor. Çam kozalaklarının patlaması sonucu da sürekli yayılan ve çeşitli noktalara sıçrayan yangın nedeniyle Sameli, Kavacık ve Çatak Köylerinin boşaltıldığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre saat 22:30 sıralarında Nazilli’nin Kuzey dağ kesiminde bulunan Sameli köyü ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangına arazinin de engebeli olması nedeniyle müdahalede güçlük yaşanıyor. Bu arada yanan çam ağaçlarının kozalaklarının yüzlerce metre ileriye fırlaması nedeniyle sürekli yeni yeni yangınlar çıkıyor.

Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin müdahale ettiği yangında ekipler yetersiz kalınca Aydın, İzmir Ödemiş Orman Yangını Söndürme ekipleri de sevk edildi. Bu arada Nazilli ve çevresindeki belediyelerin itfaiye ekipleri de yangın mahalline sevk edildi. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde inceledi.

“KÖYLER BOŞALTILIYOR”

Yangın nedeniyle bölgede kriz masası oluşturulurken, şu an itibariyle Sameli, Kavacık ve Çatak Köylerinin boşaltıldığı ve güzergahta bulunan diğer köylerde de vatandaşların dikkatli olması istendi. Aydın Valiliği tarafından resmi kurumlara ait iş makinelerinin de söndürme çalışmalarına katılmak üzere bölgeye sevk edildiği belirtildi. Şu an itibariyle 500 dönüme yakın alanın yandığı belirtilirken ekipler yangını kontrol altına alamaya çalışıyor. Havanın karanlık olması nedeniyle şu anda yangına havadan müdahale edilemiyor.

ALEVLER NAZİLLİ’DEN GÖRÜNÜYOR

Yangın nedeniyle Nazilli semalarına duman kaplarken, dağdaki yangının oluşturduğu alevler Nazilli’den çıplak gözle görülüyor. Aydın Valisi Kerem Al, yangın nedeniyle Aydın’dan Nazilli’ye gitmek üzere yola çıktı.

ALEVLER EVLERE ULAŞTI

Aydın Nazilli İlçesi’ne bağlı Kuzey kesimdeki dağlarda meydana gelen orman yangını hızla büyüyor. Şu anda Sameli Köyü’ne ulaşan alevler nedeniyle köydeki eveler yanmaya başladı. Bölgeye giden Aydın Valisi Kerem Al, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Belediyelere yangınla ilgili ek tedbirler alınması yönünde talimat verdi.
Bu arada Aydın merkez ve doğu kesimindeki tüm belediyelerin yangın mahalline gönderecekleri ve gönderdikleri itfaiye aracı ve iş makineleri ile Aydın Valiliği’ne bilgi göndermesi istendi. Yangın nedeniyle Aydın-Nazilli arasında tertip alan polis ekipleri yollardan itfaiye araçlarının geçişlerine öncelik vermek üzere kavşaklarda tertip aldı.
Rüzgarın etkisi ve arazinin engebeli olması nedeniyle hızla yayılan yangının fırlayan çam kozalakları nedeniyle daha da büyüdüğü belirtildi.
Yangının daha da büyümesi üzerine il genelindeki tüm belediyelerden itfaiye aracı ve iş makinesi istendi.

Alevlerin ulaştığı Sameli Köyü'nde ise vatandaşlar köyün meydanında yer alan ve etrafında yanacak bişey olmadığı için güvenli bulunan düğün salonunda toplandı. Bu arada meydandaki alana da evlerdeki ahırlarda bulunan hayvanlar nakledilerek bağlandı. Şu anda herkes yangının söndürülmesini bekliyor.