BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Nazilli'de kantin ihalesinde 5 tutuklama

Devlet Hastanesi'nin kantin ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı.

Abone ol
Nazilli Devlet Hastanesi'nin kantin ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, G.K., B.Ü. ve A.Ü.'nün, Nazilli Devlet Hastanesi'nin kantin ihalesine fesat karıştırdıkları ve başkalarının ihaleye katılmalarını engellemeye çalıştıklarını belirledi. Bunun üzerine polis zanlıları, 8 ay süreyle takibe aldı. 

Nazilli Devlet Hastanesi kantin ihalesi sürecinde, şüphelilerin ihalelere ayrı-ayrı teklif verdikleri halde birlikte hareket ettikleri, diğer isteklilerin ihaleye katılımını engelledikleri saptandı. Şüphelilerin ayrıca daha önce yapılan ve iptal edilen aynı yer ile ilgili ihalelerde çok yüksek teklif vererek, ihaleyi kazandıkları halde bedellerini zamanında yatırmadıklarından dolayı yapılmış olan ihalelerin iptalini sağladıkları da tespit edildi.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla geçen çarşamba günün zanılara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, G.K., B.Ü. ve A.Ü. ile bağlantıda oldukları belirtilen H.Ü., T.B., H.Ş., A.O., M.O.K., M.E.E., Z.K., Y.K., H.K. gözaltına alıdı. Operasyon kapsamında aranan H.E.'nin ise işlediği başka bir suçtan Nazilli Cezaevinde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin 4'ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken diğerleri dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden G.K., B.Ü., A.Ü., T.B. ve M.O.K. tutuklandı.