BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Natonun karası Türkiyeye emanet

Nato'da Acil Mukabele Gücü tam operasyonel ilan edildi. Kara Kuvvetleri Türkiye'ye geçti...

Abone ol

NATO üyesi 26 müttefikin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren Riga zirvesinde ittifakın "askeri dönüşümü" ayrıntılı olarak ele alınırken, Acil Mukabele Gücü (NRF) "tam operasyonel" ilan edildi.

NRF bünyesindeki eksikler "ortak finansman" yoluyla giderilecek. NFR'de 25 bin asker görev yapacak. NRF, ilk aşamada 2004 yılında 6 bin dolayında askerle göreve başladı.

NRF, "bir kriz halinde", 15 ila 30 gün içinde harekete geçirilebilecek yetenekte bulunuyor. NRF, "dünyanın her yerinde", "modern NATO'nun hedef olduğu yeni tehditlere karşı" mücadeleye hazırlıklı tutuluyor.İttifakın askeri yetkililerine göre, bu tehditlerin başında terörizm ve kitle imha silahları bulunuyor.

KARA KUVVETLERİ TÜRKİYE'DEN

Kara, hava ve deniz kuvvetleri boyutuna sahip olan NRF'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2007 başından itibaren 6 ay için Türkiye tarafından yönetilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu süreçte, 3 bin kadar askerden oluşacak kara gücünü NRF için sürekli hazır bulunduracak. NRF'ye katkıları önemli olan ve "iyi sicil sahibi" Türkiye, 2003 yılında da aynı görevi üstlenmişti.//