BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fenerbahçeye polis baskını

Mali Suçlar Mücadele Şubesi ekipleri kulübün Dereağzı tesislerine baskı düzenledi.

Abone ol

Uluslar arası kaçak göçmen şebekesi tarafından Fenerbahçe Spor Kulübü'ne satılan Etiyopyalı bir sporcu, Dereağzı Spor Tesislerinde yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Mali Suçlar Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 8 organizatör ile Gürcistan uyruklu 20 göçmen gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fenerbahçe Spor Kulübü Atletizm Tesislerinde çalıştırılan Etiyopya uyruklu Marıam Hana'nın da şebeke tarafından kaçak olarak İstanbul'a getirildiğini tespit etti. Kulübün Dereağzı tesislerine baskın düzenleyen polis, Marıam Hana'yı gözaltına aldı. Soruşturmada Hana'nın pasaportsuz ve çalışma izni bulunmaksızın kulübe satıldığı anlaşıldı.

Hana'nın Mimat adlı şebeke elemanı tarafından Suriye üzerinden Türkiye getirildiği ileri sürüldü. 2.5 aydır Türkiye'de olduğu anlaşılan Hana'nın Avrasya Maratonu'na da katıldığı belirtildi. Ayrıca Hana'nın Türkiye'ye gelebilmek için şebekeye 600 dolar para verdiği öğrenildi. Polis tarafından yapılan soruşturmada Fenerbahçe Kulübünün Hana'yı Türkiye'de çalıştırmak üzere herhangi bir resmi girişimde bulunmadığı dikkat çekti.