BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.399,67
HABER /  DÜNYA

Nato Askeri Komite’sinde gündem Afganistan ve Kosova

NATO Askeri Komitesi toplantısı Belçika’nın başkenti Brüksel’de başladı. Toplantıda Türkiye’yi, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel temsil ediyo...

Abone ol

NATO Askeri Komitesi toplantısı Belçika’nın başkenti Brüksel’de başladı. Toplantıda Türkiye’yi, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel temsil ediyor.
NATO Askeri Komite Başkanı General Knud Bartels’in başkanlık yaptığı toplantıda, NATO’nun değişim süreci, 2014 sonrası Afganistan, Kosova ve çeşitli ülkelerle olan özel ortaklıklar masaya yatırılacak.
NATO üyesi ülkelerin genelkurmay başkanlarını bir araya getiren toplantıda NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı görevine atanan General Philip Breedlove ve ittifakın değişim sürecinden sorumlu Yüksek Komutanı General Jean-Paul Palomeros da katılacak.
İki günlük toplantının ilk bölümünde, NATO’nun Afganistan ve Kosova’daki operasyonları gündeme gelecek. İttifakın, 2014 sonrası Afganistan planları da genelkurmay başkanları tarafından müzakere edilecek. Bugün ayrıca NATO’nun Gürcistan, Ukrayna ve Rusya ile olan özel ortaklıklarına ilişkin durum yeniden gözden geçirilerek bu ülkelerle askeri işbirliği süreçleri değerlendirilecek.
Yarınki toplantılarda ise ağırlıklı olarak NATO’nun transformasyon süreci gündemde olacak. Bu süreçte ittifakın yeni Akıllı Savunma gibi yeni projeleri ve bunların hayata geçirilmesine ilişkin konularda fikir alış verişinde bulunulacak. Genelkurmay başkanları ayrıca, NATO’nun önümüzdeki yıllarda yapacağı tatbikatları da görüşecek.
(iha)