BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nasrettin Hoca, Maas Nehri'ne maya çalacak!

5. Hollanda Hasrettin Hoca Şenlikleri kapsamında, Nasrettin Hoca Maas Nehri'ni bu yıl 'hoşgörü' için mayalayacak.

Abone ol

Hollanda Mozaik Kültür ve Sanat Vakfının, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Nasreddin Hoca Şenliği'nde, temsili Nasreddin Hoca'nın Maas Nehri'ne hoşgörü mayası çalacağı bildirildi.

Vakıf Başkanı Ali İhsan Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri, bu yıl da 2 Ekim'de yapılacak 5. Hollanda Nasreddin Hoca Şenliği için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Şenliğin daha iyi tanıtılması amacıyla Hollanda'daki özel bir posta dağıtım şirketine iki adet özel pul bastırdıklarını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
''Şenliğimiz 2 Ekim 2010 Cumartesi günü yapılacaktır. Temsili Nasreddin Hocamız bu yıl yine sevgi ve hoşgörü mayasını Rotterdam'da çalacaktır. Şenliğimizi düzenlerken 'Nasreddin Hocamızın hoşgörüsünü ve onun fikirlerini Hollanda'da her eve götüreceğiz' ilkesiyle yola çıkmıştık. Bunu gerçekleştirmek amacıyla televizyon, yazılı basın, afiş, poster, kitap, broşür gibi yollardan faydalanmaya çalıştık. Bu yıl 'bir farklılık olsun' diye şenliğimizi ve Nasreddin Hocamızı tanıtan iki farklı pul hazırlattık. Yaptığımız tüm yazışmalarda ve davetiyelerimizde de bu pulu kullandık.''

Pullara ilgi yoğun

Nasreddin Hoca'lı pulların Hollanda'da büyük ilgi gördüğünü dile getiren Ünal, koleksiyoncuların da bu pullardan almak için adeta yarıştıklarını, Hollanda'da ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşların bu pullar için kendilerine kutlama mesajları gönderdiğini bildirdi.

Ünal, şenlik kapsamında temsili Nasreddin Hoca tarafından Rotterdam'da bulunan Maas Nehri'ne yoğurt mayalanacağını vurgulayarak, şenlikte kortej yürüyüşünün yanı sıra Nasreddin Hoca fıkraları canlandırmaları, folklor gösterileri, konserler ve sergiler gibi etkinliklerin de yer alacağını belirtti.