BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  GÜNCEL

Naşid için 'tutuklama emri' iddiası

Salı günü istifa eden Maldivler'in eski cumhurbaşkanının taraftarları, Muhammed Naşid için tutuklama emri çıkarıldığını iddia ederken güvenlik yetkilileri kendilerine böyle bir kararın ulaşmadığını açıkladı.

Abone ol

Salı günü istifa eden Maldivler'in eski cumhurbaşkanının taraftarları, Muhammed Naşid için tutuklama emri çıkarıldığını iddia etti.

Muhammed Naşid'in neyle suçlandığı konusunda henüz resmî bir açıklama yapılmadı. Polis yetkilileri de kendilerine bir tutuklama emri ulaşmadığını duyurdu.

Ülkede bir süredir devam eden Naşid aleyhtarı gösterilerin ardından artan gerginlik cumhurbaşkanının istifasıyla sonuçlanmıştı. Naşid, güvenlik güçlerinin kendisini istifaya zorladığını, 'ordunun açıkça bir darbe yaptığını' savunuyor.

Naşid ve taraftarları dün başkent Male'de bir protesto gösterisi düzenlemiş, gösteride polis eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

Muhammed Naşid'in Maldiv Demokratik Partisi yetkilileri eski Savunma Bakanı Tolhat İbrahim Kaleyfanu için de bir tutuklama emri bulunduğunu açıkladı.

Muhammed Naşid'in ailesinin ise komşu ülke Sri Lanka'ya gittiği bildiriliyor. Sri Lanka Cumhurbaşkanı'nın sözcüsü Naşid'in eşi ve kızının Colombo'ya ulaştığını açıkladı.

Eski Cumhurbaşkanı Naşid'in Başkanlık Sarayı'nda olduğu ve binlerce taraftarının da orada toplandığı belirtiliyor. Male'deki BBC muhabiri, Naşid'in güvenliğinden endişe duyduğunu söylediğini belirtiyor.

Bu arada şiddet olaylarının patlak verdiği ülkenin ikinci büyük kenti Addu'ya da ek güvenlik birimlerinin sevk edildiği bildiriliyor.

Polis yetkilileri, Muhammed Naşid'in liderliğinde devam eden protesto gösterilerini 'terör eylemleri' olarak niteledi.