BIST 10.159
DOLAR 32,38
EURO 34,82
ALTIN 2.402,97
HABER /  GÜNCEL

Mutlu:Mesleğe ihanet etti

Şimdi de MİT'e giden kaset tartışması gündem yarattı. Mustafa Mutlu'nun hedefinde kadın gazeteci var. 'Mesleğe ihanet' olarak tanımladı Mutlu. İşte yazının detayları;

Abone ol

Olay ilk kez Tercüman Gazetesi Yazarı Şamil Tayyar'ın yazısıyla gündeme geldi.

Tayyar'ın iddiasına göre bir bayan gazeteci, Susurluk Skandalı'nı araştıran, dönemin TBMM Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar'la röportaj yapmış, ama bu görüşmenin ses kasetini götürüp Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) vermişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Senatosu, bu akıl almaz iddianın doğru olup olmadığını Fikri Sağlar'a sordu. Sağlar da aynen şu yanıtı verdi:

"Bu kadın gazeteci hâlâ çok önemli bir gazetede çalışıyor. Bugüne kadar bu ismi açıklamadım. Keşke kendisi ortaya çıkıp, dürüstçe açıklasa."



***

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin bu konuda yayınladığı basın bültenini okuduktan sonra ben de aradım Sayın Fikri Sağlar'ı...

Öncelikle hemen belirteyim ki Sayın Sağlar'ın sözünü ettiği bu ismin kim olduğunu ben de çok iyi biliyordum. Benim bildiğimi de Sayın Sağlar biliyordu...

Ama o, yine de ismin şu aşamada açıklanmasını istemedi; gülerek şunları söyledi:

"Anılarımı yazıyorum. Yayınlanması 6 ay kadar sürer. Umarım bu gazeteci arkadaş o zamana kadar ortaya çıkar ve 'Evet o bendim' der. Aksi halde ismini kitabımda okur. Tabii bu olayın tüm detaylarıyla birlikte! Benim kitabım da bu sayede biraz daha fazla satar. Yüreğim yine de çıkıp açıklamasından yana!"


***

Olay bundan yıllar önce meydana gelmiş...

İddiaya konu olan gazeteci arkadaş o zaman oldukça gençmiş ve bir dergide çalışıyormuş.

Şimdi de aynı grubun amiral gemisi olan bir gazetenin üst düzey yöneticiliğini yapıyor. Yani her sabah, büyük bir sorumluluk alarak çıkıyor okurun karşısına.

Diyeceksiniz ki, "Fikri Sağlar'la yaptığı röportajın kasetini MİT'e götürüp verdiyse ne olmuş yani? Kıyamet mi kopar?"

Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne göre kopar!

Çünkü bizim mesleki anayasamız olan bu belgeye göre hiçbir gazeteci, gizli haber alma teşkilatlarına ajanlık yapamaz.

Yani gazeteci, bir damla bal uğruna her çiçeğe konamaz.

Bu nedenle bu meslektaşımızın yaptığı, mesleğimize ihanettir...

O günün genç, bugünün deneyimli gazetecisi olan bu arkadaşımızı, tüm kadın gazetecilerin üzerindeki şaibeyi gidermesi için sorumlu davranmaya, yani hatasını itiraf etmeye davet ediyorum.