BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,71
ALTIN 2.381,49
HABER /  GÜNCEL

Mutlu Kaya'nın doktoru: Yapılacak bir şey yok

Mutlu Kaya'nın son durumu hakkında açıklama yapan Uzm. Dr. Murat Kanğın, Mutlu'nun hala cihaza bağlı olduğunu ve yapılacak bir şey olmadığını söyledi.

Abone ol

Mutlu Kaya'nın son durumu nasıl, hala yoğun bakımda mı? Sorularının cevabını doktoru  verdi.

Ailesinin Diyarbakır Valiliğinden talebi üzerine Dicle Üniversitesi’nden gelen iki profesörün Mutlu Kaya’yı muayene ettiği öğrenildi. Uzm. Dr. Murat Kanğın, Mutlu’nun cihaza bağlı olduğunu ancak zaman zaman nefes aldığını ve gözlerini açıp kapadığını vurguladı.

Bir ses yarışmasında ünlenen ve yaşadığı Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki ablasının evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanan Mutlu Kaya’nın, tedavisi sürerken, Dicle Üniversitesi’nden iki profesörün gelip Mutlu Kaya’yı yoğun bakımda muayene ettiği belirtildi.

'GEREKEN YAPILDI, YAPILACAK BİR ŞEY YOK'

Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Uzm. Dr. Murat Kanğın, ailenin başka yerlerden hocaların da gelip hastalarını görmesi için kaymakamlıktan talepte bulunduğunu belirterek, "Bizim böyle bir talebimiz olmadı. Ancak herhangi bir hocamız gelip hastamızı görmek isterse seve seve kabul ederiz. Ailenin talebini kaymakamlık valiliğe bildirmiş. Valilik de Dicle Üniversitesi ile temasa geçmiş. Bunun üzerine iki hocamız dün gelip hastayı değerlendirmişler. Ancak, ‘Gereken her şeyin yapıldığını ve yapılacak bir şeyin olmadığını’ söyleyip, gitmişler" dedi.

Mutlu’nun son durumuna ilişkin de bilgi veren Kanğın, "Durumunda henüz bir değişiklik yok. Ancak makineye bağlı ama zaman zaman makineden bağımsız nefes alıp veriyor. Belli aralıklarla da gözlerini açıp kapatıyor" diye konuştu.

SALDIRIDAN ÖNCE SON KEZ BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

'Sesi Çok Güzel' yarışmasına katılan ve evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Mutlu Kaya ’nın, saldırıya uğramadan çok kısa süre önce katıldığı bir düğündeki görüntüleri ortaya çıktı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam mücadelesi veren Mutlu Kaya'nın uyandırılma süreci devam ediyor. Ancak beklenen iyi haber gelmedi.

Hastane bahçesinden bir an olsun ayrılmayan ailesi ve yakınlarının genç kız için umutlu bekleyişi yedinci günde de devam ederken günün konusu Mutlu'nun son görüntüleri oldu. Mutlu Kaya vurulmadan kısa bir süre önce bir düğüne katılmış ve böyle eğlenmiş.