BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mutlu 'içimizdeki ajanı' arıyor

Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu, dün yazısında MİT'e kaset götüren gazeteciyi gündemine almıştı. Mutlu bu bayan gazeteciyi bulmak için kamyanya başlattı!

Abone ol

Dün bir kadın gazeteciden söz etmiştim sizlere... Hani bu meslektaşımız dönemin TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar'la röportaj yapmış, sonra da bu görüşmenin ses kasetini götürüp Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) vermişti.

Hem de yayınlamadan önce!

Yıllardır susan Fikri Sağlar, şimdi bu gazeteciye altı ay süre tanıyor ve "Anılarımı kitaplaştırıyorum. Eğer kendisi ortaya çıkmazsa, adını kitabımda okuyacak" diyordu...

Dün ses seda çıkmadı...

Umarım bugünkü gazetesinde, "O gazeteci benim" diye bu olayı tüm detaylarıyla anlatan yazısını okuruz.

Ama ben yine de bu umutla oturup bekleyemeyeceğim...

Madem o şu saate kadar çıkıp açıklamadı, o zaman (kadın meslektaşlarımın büyük desteğiyle ve hoşgörüleriyle) "eleme" yoluyla bulmakta yarar var...

Fikri Sağlar'ın tanımına uyan, yani "aynı zamanda dergi de yayınlayan" medya grubunun gazetesinde "üst düzey yöneticilik yapan kadın gazeteci"lerin listesini aşağıda yayınlıyorum.

Sakın yanlış anlaşılmasın: Gazetelerin künyelerinden yararlanarak oluşturduğum bu listedeki meslektaşlarımı kesinlikle suçlamıyorum. Sadece hepsinden rica ediyorum; lütfen ortaya çıkın ve "Ben değilim" deyin...

Böylece "tanım gereği" bu listede olması gereken "çürük elma" ortaya çıksın...

İşte yardımlarını rica ettiğim kadın meslektaşlarım:

VATAN: Dış Haberler Müdürü Güldeniz Ayral, Magazin Müdürü Müge Anlı, Ankara Haber Müdürü Semra Çetin, İstihbarat Müdürü Dilek Kantoğlu ve Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Meltem Sukay...

Hürriyet: Yazı İşleri Müdürü Neyyire Özkan, Dış Haberler Müdürü Ayşe Özek Karasu.

Milliyet: Yayın Danışmanı Nurcan Akad, Ankara Haber Müdürü Serpil Çevikcan.

Posta: Yazı İşleri müdürleri Betül Kabahasanoğlu, Hande Özcan, Görsel Yönetmen Saliha Pakel, Haber Müdürü Elif Yılmaz, Araştırma Müdürü Zerrin Yazıcı.

Sabah: Yayın Koordinatörü Şule Talu, Yazı İşleri Müdürü Balçiçek Pamir, Ankara Temsilcisi Aslı Aydıntaşbaş, Magazin Müdürü Şengül Balıksırtı, Dış Haberler Müdürü Burcu Yakar, Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Ayşegül Akın.

O tarihte yayın hayatında bile olmamasına rağmen listeye özellikle bizim gazeteden başladım ki torpil yaptığım düşünülmesin. Beş müdiremizle de konuştum, olayla bir ilgileri olmadığını söylediler.

Şimdi sıra "gazete yöneticisi" diğer kadın meslektaşlarımızda... Bu "ayrık otu"nu bulmamız, benden daha çok onlar için önemli...

Haydi sevgili arkadaşlar, yanıtınızı gazetenizde yayınlayın ya da bana gönderin ki "içimizdeki ajan"ı bulalım.

Neden ısrar ediyorum?
Belki hatırlarsınız; konu bundan birkaç yıl önce de eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün internet sitesinde yayınlanan bir yazıyla gündeme oturmuştu. Eymür, MİT'in her dönemde gazetelerde ajan bulundurduğunu iddia etmişti.

Yine eski MİT'çi Mahir Kaynak da; MİT mensubu gazeteciler konusunda, "O kadar çok ve o kadar ünlüler ki... " demekle yetinmişti.

Ardından da sütunlar arasında bir "Asıl MİT'çi sensin" kavgası başlamıştı.

Büyük gazetelerimizden birinde yazan bir yazarın "siyah" kod adıyla çalışan bir MİT ajanı olduğu, yine dinci bir gazetede çalışan ve kamuoyunun "takkeli liboş" olarak bildiği bir başka ismin de önce MİT sonra da başka gizli haber alma teşkilatları tarafından kullanıldığı iddia edilmişti.

Hatta büyük bir gazetenin genel yayın yönetmeninin de MİT ajanı olduğu öne sürülmüştü.

Eğer halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkını geliştirmek istiyorsak, mesleğimizi istismar edenleri teşhir etmek zorundayız...

Bu kadın gazetecinin ortaya çıkması için ısrar etmemin tek nedeni budur!