BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Musul işinin olay yaratacak perde arkası! Zamanlama da manidar

Türkiye'nin Musul konsolosluğunun basılıp personelinin kaçırılması olayının perde arkası sarsıcı. T24 köşe yazarı 'fazlasını yazmadı' ama yazdıkları da yetti.

Abone ol

Irak'ta 29 haziran tarihinde Musul düşürken, Türkiye'de hiç beklemediği bir darbe almış ve IŞİD militanlarının konsolosluğunu basıp 49 çalışanı kaçırması ile şoke olmuştu.

Musul'daki konsolosluk çalışanlarının akibetleriyle ilgili haberlere yayın yasağı getirildiği için medya bu olayın perde arkasına bugüne kadar mercek tutamadı.

Bugün ise T24 köşe yazarı Murat Sabuncu olayın perde arkasını 'yayın yasağını da' gözönünde tutarak yazdı. Kendi deyimi ile 'bildiklerinin tamamını yazamadı' ama yazdıkları bile yetti.

FİDAN İLE DAVUTOĞLU'NUN ARASI AÇILDI

   BİLGİ NOTU  

Kritik konumdaki devlet yetkisinin Musul işinin perde arkasını sızdırmak için yaptığı zamanlama hayli manidar oldu.

Ahmet Davutoğlu'nun Tayyip Erdoğan'dan sonra Başbakanlık için isminin geçtiği bir dönemde Musul işindeki zaafının ortaya dökülmesi Ankara'daki politik oyunların da göstergesi oldu. 

Murat Sabuncu'nun aldığı bilgiler kritik konumdaki bir devlet yetkilisinden... Sabuncu'nun köşe yazısından aktaralım;

"Fazlasını “yayın yasağını da dikkate alarak” yazmayacağım. Ancak yetkilinin verdiği bir bilgiyi burada paylaşacağım.
O da…
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın arasının açık olduğu konusu.

Nedenine gelince…

KONSOLOSLUK İÇİN KAVGA ETMİŞLER

Musul’daki Konsolosluğu'nun IŞİD ilerlerken boşaltılmasıyla ilgili ikili arasında yaşanan tartışma.

Yetkili şöyle anlatıyor:

-MİT Müsteşarı Hakan Fidan konsolosluk baskınından üç gün önce ve baskına kadar IŞİD’in riskli bir şekilde yaklaştığı uyarısını yaptı. Musul Konsolosluğu’nun boşaltılması gerektiğini savundu.

Ancak Davutoğlu "Bayrak dalgalanmalı” diyerek buna karşı çıktı. Şu an konsoloslukta ne bayrak var ne çalışanlar. Davutoğlu’nun bu ısrarı Türkiye ve oradakiler için çok olumsuz oldu.

ZAAF DAVUTOĞLU'NUN DİNLEMEMESİ OLDU

Bugüne kadar MİT’in istihbarat zaafı neticesinde baskının olduğu söyleniyordu. Yetkili, “zaaf uyarıyı dinlemeyen Dışişleri Bakanı”nda diye bilgi veriyor.